Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kim Fupz Aakesen: Tilløb

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Kim Fupz Aakeson, Mette DreyerUdskriv anmeldelsen • 22. august, 2007

Kim Fupz Aakeson: Tilløb

Noveller om drenge ved en krydsvej i tilværelsen. Her kommer man ind under huden og får blotlagt alle de dybe hemmeligheder bag de tilsyneladende pæne hjems facader.

Med Tilløb har Aakeson skabt en pendant til de mange bøger om pigers eksistens og sjæleliv. Her tages fat på de stille drenge og deres tilværelse, og Aakeson formår på få sider at skabe en hovedperson, som griber en i hjertekulen.
Med få ord får han lagt en stemning af stille desperation og fremmedgjorthed. Behovet for forløsning er tydelig for læseren, men ikke for hovedpersonens omverden. Drengene

vælger hver deres unikke måde at få forløsning, og nogle reagerer bestemt mere hensigtsmæssigt end andre. De heldige formår at åbne en ny dør og måske ændre deres livssituation. Andre vil på et tidspunkt blive indhentet af deres valgs konsekvenser, men det er uden for novellernes spektrum.

Fælles for novellerne i Tilløb er de undertrykte følelser og hemmelighedskræmmeriet. Vi kommer bag overfladen på den pæne Familien Danmark. Det er bestemt ikke altid et kønt syn.

Bogen vil tiltale de ældre teenagedrenge som bogen så fint beskriver. De sørgelige og rørende portrætter af de stille drenge giver drengene nogle at identificere sig med. Her vil de møde de følelser, de selv gennemgår, og kunne nikke genkendende til beskrivelsen af uforstående og af og til ufølsomme forældre, som bare er totalt clueless.

Et plus er den korte længde, som gør novellerne nemme og hurtige at læse. Trods længden rammer historierne en nerve, og man kan ikke undgå, at de rumsterer rundt i hovedet i lang tid efter, at bogen er lukket. Jeg kan kun håbe på flere bøger i samme genre og sværhedsgrad, for de udfylder bestemt et meget stort hul.

Mette Dreyers skæve og til tider lidt dystre stregtegninger indfanger på fornem vis stemninger og følelser i fortællingerne. Det giver ekstra liv og nerve til bogens univers.

Kim Fupz Aakeson: Tilløb. Illustreret af Mette Dreyer. Forum, 2007
Forside: Mette Dreyer

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (16 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.