Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kim Fupz Aakesen: Englebarnet

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Kim Fupz AakesonUdskriv anmeldelsen • 28. december, 2006

Kim Fupz Aakeson: EnglebarnetGod og barsk historie om en ung ensom fyr. Pludselig dukker Englebarnet op, og der er pludselig et indhold i hans liv, men det bringer ham samtidig ud i en grænseoverskridende handling.

Hovedpersonen er en ung fyr på vej i gymnasiet. Han har ikke haft det specielt godt i folkeskolen, hvor han er blevet mobbet. Et par af drengene i klassen har givet ham tilnavnet “Auschwitz” fordi han er så tynd. Der er en enkelt pige han snakker med, de kan begge godt lide at læse bøger, men ellers er han ikke en del af klassens sociale liv.

Det er sommerferie og bagende varmt. Han keder sig – og føler sig ensom.
Han er usikker på sig selv og har mange komplekser over sit udseende. Ellers er han optaget af sex og piger, som alle andre pubertets-drenge men savner erfaringer på begge områder. Han bor sammen med sin mor, som har en kæreste, der optager en del af hendes tilværelse. Faderen døde af sklerose, da fortælleren var lille. Forholdet til moderen er fint nok, selv om hun indimellem bekymrer hun sig for meget over, at han ikke går mere ud og over at han spiser for lidt.

En dag dumper der et englebarn ind på altanen, en pige-engel, der er såret og som han tager sig af og bliver helt opslugt af. Her er der endelig et andet levende væsen, som har brug for ham. Moderen må selvfølgelig ikke opdage, hvad han skjuler på værelset. Efterhånden er vores unge fortæller langt ude og historien ender meget tragisk.

Det er en stærk og gribende historie, som Kim Fups Aakeson her fortæller. Den er på ingen måde “forældet” og uaktuel, selv om den første gang udkom i 1991.

Historien er fortalt i jeg-form, og man får derfor aldrig at vide, hvad hovedpersone hedder.

Det er alvorlige temaer, som romanen tager op: En ung fyr med en tilværelse præget af mobning, ensomhed og følelsen af utilstrækkelighed. Anoreksi rammer også drenge, og det ligger også og lurer. Han holder det hele inden i sig selv, søger ikke råd hos nogen og pludselig brister det hele. Moderen står magtesløs, da hun opdager hvor galt det står til.

Historien er så gribende at man til sidst læser åndeløst, man ser hvad vej det går og ønsker man kunne gribe ind….

Kim Fupz Aakeson: Englebarnet. Carlsen, 2006. Forside: Lisa&Amelie/Underwerket 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (31 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. det er verdens bedse historrie den er så god… med løg på den er dårlig…..:) vi skal læse den i hisstorrie………………….farvelæ