Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kerstin Gavander: Loppen og Isprinsessen, Loppen og Cæsar & Loppen plus minus Steven

Emner: , , , , , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kerstin GavanderUdskriv anmeldelsen • 9. maj, 2010

3 historier om Loppen – venskab, følelser og familie.

Bøgerne om Loppen handler om pigen Karin (Loppen), som vokser op i en noget anderledes “familie”. Loppen bor med sin mor, som er fotograf, og derfor ofte er ude at rejse. Når moderen er på job, bor Loppen hos moderens bedste ven Tobias og hans kæreste Matt.

Det første møde med Loppen er i Loppen og Isprinsessen. Her er Loppen lige startet i en ny klasse for på den gamle skole blev hun mobbet og havde ingen venner. Loppen glæder sig til at få en ny start, og selv om hun er genert og stille, prøver hun at lære de andre børn at kende. Hun bliver fascineret af Isprinsessen Ingrid, som kun går i hvidt tøj og har hvide ting. Isprinsessen er anderledes men sød og Loppen håber, at hun endelig kan få en bedste veninde. Men da Loppens plageånd fra den gamle skole også starter i den nye klasse vender Loppens usikkerhed og nervøsitet tilbage.

I Loppen og Cæsar må Loppen forlade sin bedste veninde Ingrid for at tage på sommerferie hos Tobias’ mor. På ferien møder hun drengen Cæsar, som hun bliver venner med. Men Cæsar opfører sig sært, han forsvinder en gang i mellem og har en stor hemmelighed, som Loppen vil gøre alt for at kende.

I den sidste bog i serien Loppen plus minus Steven tager hele klassen på lejrtur. Inden turen skal klassen tjene penge med en fest, hvor mange af eleverne bliver kærester. På lejrturen fortsætter kærligheden med at blomstre. Også Ingrid har fået en kæreste og opfører sig anderledes, men Loppen har ingen kæreste. Steven er sød, men kan han lide Loppen og har hun overhovedet lyst til at få en kæreste?

Den nordiske børnelitteratur har en dejlig tradition for at fortælle fantastiske, hjertevarme historier på en enkel og næsten underspillet måde. Historierne er ikke overdrevet dramatiske og tingene bliver ikke sat på spidsen. Personer og dilemmaer bliver fremstillet roligt og realistisk. Historier og personer griber en om hjertet og er nemme at identificere sig med.

Bøgerne om Loppen tager fat i mange gode og relevante emner. Drømmen om en veninde, hemmeligheder, usikkerhed, familie, venskab og kærlighed. Gennem alle tre bøger kæmper Loppen med usikkerheden og skammen over sit familieforhold. På den gamle skole blev hun mobbet, fordi hendes “far” Tobias var homoseksuel. Dette følger hende også på den nye skole og hun er bange for de andres reaktion, hvis de finder ud af det. Selvom hun elsker Tobias og Matt meget højt er hun lidt flov, men også her gennemgår Loppen en udvikling.

Kerstin Gavander: Loppen og Isprinsessen. Oversat af Kamilla Jørgensen. Carlsen, 2004. -128 sider.
Kerstin Gavander: Loppen og Cæsar. Oversat af Kamilla Jørgensen. Carlsen, 2005, -126 sider
Kerstin Gavander: Loppen plus minus Steven. Oversat af Kamilla Jørgensen. Carlsen, 2007. -145 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.