Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kenneth Oppel: Sølvvinge

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kenneth OppelUdskriv anmeldelsen • 20. april, 2007

Kenneth Oppel: SølvvingeShade er en meget nysgerrig flagermusunge. Det kommer ham til hjælp da han blæses væk fra sin flok under en storm og må klare sig selv i en fjendtlig og farefuld verden.

Shade er den mindste i flagermusflokken og han kompencerer ved at lave farlige vovestykker i luften. Dette bliver katastrofalt, da han blæses væk fra sin flok.

Heldigvis møder Shade flagermusen Marina og sammen forsøger de at finde hans familie.

Det er ikke nemt, for både fugle og dyr hader flagermus. Hadet fører til krig, da kæmpeflagermusen Goth dræber adskillige fugle. De to naive flagermusunger slår sig sammen med ham, uden at kende til hans ugerninger. Men kan de stole på den mystiske og magtfulde Goth?

Kenneth Oppels Sølvvinge er et utroligt vellykket eventyr om et dyr som normalt afskyes og/eller frygtes af mennesker. Selvom alle dyrene er tillagt menneskelige egenskaber, tanker og følelser lærer man alligevel lidt om flagermus og den viden er med til at gøre historien særdeles troværdig.
Shade er en fascinerende og overbevisende hovedperson. Man forstår hans frustration over uretfærdighed og magtmisbrug. En frustration som bestemt ikke bliver mindre af at mange flagermus ikke stiller spørgsmålstegn. Tværtimod accepterer de kritikløst tingens tilstand.

Historien er spændende og forgrener sig i flere retninger. Hvem er ven og hvem er fjende? Der stilles flere etiske spørgsmål og røres ved emner som tro og overtro. Alt sammen som en integreret del af eventyret, så man aldrig får følelsen af en irriterende løftet pegefinger.

Denne anmelder er meget begejstret for Sølvvinge. Det actionfyldte eventyr er spændende fra første til sidste side. Man læser febrilsk videre for at finde ud af om Shade og Marina nu klarer det.

Personligt håber jeg at fortsættelsen (som jeg allerede har lånt på mit bibliotek) er lige så medrivende. Til slut kan nævnes at Sølvvinge har kørt som tegnefilmserie på TV2, så en del potentielle læsere vil måske på forhånd kende til Shade og hans historie.

Kenneth Oppel: Sølvvinge, første bind i serien. Oversat af Ursula Baum Hansen.  Borgen, 2002. Originaltitel: Silverwing

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. Da jeg læste historien var jeg også vild med bogen, men er bogen tilegnet til en bestemt alder eller kan alle læse den og synes den er god?

  2. Hej Helle
    Jeg har tjekket bogen på mit bibliotekt og i biblioteksbasen står der at bogen kan læses fra 8 år.

    Jeg er personligt ikke så vild med aldersgrænser på bøger. Rigtigt mange af de bøger jeg har anmeldt her på fortællingen kan nemlig sagtens læses af voksne også.

    Så efter min mening kan denne bog (og de fleste andre) læses af alle som synes den er god. God læselyst herfra 🙂