Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kenneth Oppel: Himmelstormeren

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Kenneth OppelUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Kenneth Oppel: HimmelstormerenFantastisk spændende og anderledes eventyr højt over skyerne.

Lad det være sagt med det samme: Hvis du er vild med action-eventyr, hvor helte på skattejagt både jages af skruppelløse og griske pirater og overfaldes af gruopvækkende tentakeluhyrer, og du IKKE har læst denne serie – så ved du, hvad du skal lave i næste weekend…

Matts drøm er gået i opfyldelse – han er blevet optaget på det fornemme Luftakademi. Det har nu ikke ændret på hans økonomisk ringe situation – snarere tværtimod. Under en træningsøvelse, der går galt, får Matt øje på det legendariske spøgelsesskib Hyperion, der har været forsvundet i over 50 år. Endnu et himmeleventyr folder sig nu ud. Matt drager af sted, skarpt forfulgt af pirater, sammen med den naturvidenskabelige veninde Kate (som han mødte, da han havde hyre på luftskibet Himmelkatten), blærerøven Hal (der ejer det luftskib, de flyver i) og den smukke, smukke sigøjnerpige Nadira, som behøver en pæn slat penge for at slippe for et arrangeret ægteskab.

Alle har de samme mål: at finde og bjærge Hyperion, som ifølge legenden rummer en kæmpe uvurderlig skat. Eventyrernes bevæggrunde er forskellige, og de er med på rejsen af forskellige personlige årsager, og måske har de alle ikke helt rent mel i posen. Men alle er uundværlige på hver deres måde. En har koordinaterne til Hyperions position, en har en nøgle, der måske passer til et pengeskab, en har penge, og en har et luftskib.

Højt oppe – nærmest allerøverst i den tyndeste luft og i bidende kulde – og finder de Hyperion. Besætningen er der endnu – stivfrosne og døde – men skatten er svær at få øje på, og pludselig begynder alting at gå galt. Igen. Hele missionen er i fare, men eventyret starter først rigtigt.

Himmelstormeren er en ualmindelig spændende fortsættelse på Himmelkatten. Jeg synes, at dette bind i serien rummer lidt mere kant end første bind. Alt med tentakler er per defination uhyggeligt, men her forstærkes det ved, at forfatteren ikke benytter sig af chokeffekter. Det, der kommer snigende, er endnu mere skræmmende.

Historierne om Matt og det eventyrlige univers, han lever i, med alle dets fantastiske elementer, er gennemførte og troværdige. I Kenneth Oppels fortællinger finder man samme charme som i Jules Vernes klassiske acioneventyr. Man forundres og drages.

I andet bind i serien er Matt blevet ældre, hvilket blandt understreges med en kærlighedsintrige. Det fungerer udemærket uden at være søgt og er med til at sætte mere på spil. Både for vor helt men også for personernes eventyrlige mission.

Himmelstormeren er en flot udgivelse og er både handlingsmættet og helstøbt og vil underholde og tryllebinde alle, som tager med ombord højt over skyerne. Bon Voyage!

Kenneth Oppel: Himmelstormeren, 2. del af . Sesam, 2006. Oversat af Ole Steen Hansen. Forside: David M. Gaadt.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.