Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kenneth Bøgh Andersen: Operation skæbnespil

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Kenneth Bøgh AndersenUdskriv anmeldelsen • 23. februar, 2007

Kenneth Bøgh Andersen: Operation skæbnespilPelle Nørhmann er tilbage som lillebysuperhelten ANTBOY – men må indse, at der findes større trusler end superskurke…

Når man er 12 år gammel og har fået superkræfter efter at være blevet bidt af en bestrålet myre, ser verden ganske anderledes ud. Og når man først har indstillet sig på at tilbringe sit liv som superhelt, har man visse forventninger til eventyr og fare. Men tingene udspiller sig noget anderledes end forventet for Pelle, og i dette andet bind i Antboy-serien står han overfor sin største udfordring nogensinde.

Pelle er ellers ved at have styr på tingene. Han kender sine kræfter og sine svagheder og har fundet sig til rettet med, at det er svært at holde en slankekur, når han er nødt til at drikke mættet sukkervand for at kunne beskytte lillebyens borgere. Han har fået en ven, som kender til hans hemmelige identitet, og det lykkes ham som oftest at holde sig fri af skolens skræk, Terror-Tvillingerne. Og Antboy er ved at opnå en vis mængde berømmelse, ja endda fans. Men alt er ikke vel i familien Nørhmann, og pludselig en dag falder bomben: Pelles forældre er ved at få fra hinanden.

Og hastigt går det ned ad bakke. For hvad gør selv superkræfter mod ulykkelige forældre. Og samtidig går det op for Pelle, at han bliver overvåget – nogen har mistanke til ham.

Har man læst første bog om Pelle, ”Tissemyrens bid”, er der naturligvis ingen tvivl om, at man også skal have fat i ”Operation Skæbnespil”. Det er der for så vidt heller ikke, selv om man ikke har læst den – man skal bare lige få det gjort først, for ”Operation Skæbnespil” kan nok godt være noget forvirrende uden baggrundshistorien. Kenneth Bøgh Andersen og illustratoren Erik Petri har vist, at de er et godt team, og her er de faktisk endnu bedre sammenspillede. Petri er gået mere væk fra de tegneseriesider, der ikke fungerede helt perfekt i sidste bind – til gengæld er der billeder her, som burde sælges som plakater (f.eks. Pelles mimik ved nyheden om forældrenes brud).

Der er tale om midterste del i en trilogi, men Bøgh Andersen formår heldigvis at fortælle en historie med begyndelse, midte og afslutning, som alligevel har tråde videre til næste bind – ”Operation skæbnespil” er med andre ord yderst vellykket, også for en toer. Der er masser af humor og en ganske underholdende bevidsthed om, at superkræfter løser langt fra alt. F.eks. kærligheden.

Kenneth Bøgh Andersen: Operation skæbnespil, 2. bind i Antboy-serien. Høst & Søn, 2007. Forside: Erik Petri 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.