Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kenneth Bøgh Andersen: Maskefald

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Erik Petri, Kenneth Bøgh AndersenUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Kenneth Bøgh Andersen: MaskefaldTredie og sidste (?) del af historien om Antboy byder endnu engang på action og underholdning.

Maskefald er tredje og foreløbig sidste bind i serien om den danske superhelt Antboy – en fortsættelse til Tissemyrens bid og Operation skæbnespil. Og har man blot læst en enkelt superhelte-serie i sit liv, skal man nok hygge sig.

Den umiddelbare rollemodel er naturligvis Spider-Man, men Antboy er altså noget mere underholdende. Bøgh Andersen kender grundstenene i sine superhelte-historier, og han bruger dem med lethed. Når først man tager masken på, følger der meget andet end hæder og ære med i købet, og det må Pelle Nøhrmann sande – endnu en gang. For ikke alene er der problemer med kærligheden og identiteten, men Antboy er ikke længere den eneste i denne lille by, som har superkræfter, og en altomvæltende afsløring bliver det også plads til, som det sig hør og bør.

I tidligere bind oplevede Pelle, at han blev overvåget, og at den mystiske fremmede kendte til hans dobbelte identitet som overvægtig skoleelev på konstant slankekur og kappeklædt superhelt med insektkræfter. I dette bind er der naturligvis lagt op til den store konfrontation, og titlen lover da også dystre skyer i horisonten – men den mystiske fremmede er dog ikke Pelles eneste problem, for når nu Antboy redder byen og bliver tilbedt, hvad så med Pelle? Han er stadig på evig flugt fra Terror-Tvillingerne og generelt til grin. Er der i det hele taget plads til Pelle, så længe Antboy er på banen?

Der er med andre ord lige dele humor og stort melodrama – og så tilsat en god portion action, når Antboy kaster sig ud i kampen med sin nemesis. Kender man Kenneth Bøgh Andersen, ved man også, at der er smæk for skillingen, og man kan godt indstille sig på at blive underholdt. Han har klogelig valgt at lave en afsluttet serie, så Maskefald står til at være afslutningen på sagaen – nu ved vi jo godt, at hverken superhelte eller –skurke nogensinde forsvinder helt (og jeg tvivler ikke på, at Pelle kunne tage dragten på igen, hvis den rigtige historie meldte sig), men Kenneth Bøgh har bevaret friskheden i figuren netop ved ikke at lade Antboy blive til en evighedsserie. Pelle Nøhrmann har været et godt bekendtskab, og han stopper, mens han er på toppen.

Kenneth Bøgh Andersen: Maskefald (Antboy; 3) Høst & Søn, 2007.
Forside: Erik Petri.

Læs også om Tissemyrens bid og Operation skæbnespil

Antboy har selvfølgelig sin egen hjemmeside – besøg den her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] EMU Danmarks undervisningsportal i forbindelse med udgivelsen af de to første bind i 2007. Fortællingen.dk anmeldelse af tredje bind, Maskefald. Troldspejlet i forbindelse med udgivelsen af bind fire, […]