Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kenneth Bøgh Andersen: Himmelherren – drengen med de violette øjne

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Kenneth Bøgh AndersenUdskriv anmeldelsen • 27. marts, 2005

Kenneth Bøgh Andersen: HimmelherrenFantasi og virkelighed blandes sammen i denne spændende historie hvor der kæmpes mellem det gode og det onde.

Peter er en almindelig dreng, han bor i en almindelig lidt kedelig by sammen med sine meget almindelige forældre. Han går i en helt almindelig skole, hvor han har en helt almindelig ven. Faktisk er alt i Peters liv almindeligt, og dét er Peter MEGET træt af !
Heldigvis har Peter en god fantasi, som han bruger til at skrive fantasifulde historier om eventyrlige universer med prinsesse og alverdens eventyrlige væsner.
Hovedpersonen i Peters historie er en forældreløse tyveknægt, som klarer tilværelsen ved hjælp af snilde og vovemod. Tyveknægten er forelsket i den smukke prinsesse Cora, og da hun bortføres af onde kræfter, tager tyveknægten straks af sted for at redde hende.Under et stormvejr i Peters almindelige by bliver der vendt op og ned på Peters liv. Fantasi og virkelighed blandes sammen, og pludselig er Peter blevet hovedpersonen i sin egen historie.
Han har nu rollen som den modige tyveknægt, og det er nu hans opgave at redde prinsessen. Peter begiver sig straks af sted på en farefuld færd fyldt med farer, men heldigvis får han også følgeskab og hjælp af en trofast ven.

“Himmelherren” tilfører egentlig ikke genren noget nyt, men jeg vil alligevel give bogen min varmeste anbefaling. Det, der efter min mening hæver den over andre fantasy romaner, er spillet mellem fantasi og virkelighed. I starten er det Peter, der styrer historiens gang, men som historien udvikler sig ændrer dette sig. Pludselig oplever Peter ting, han ikke selv har fundet på og hvordan kan det være muligt – det er jo Peters selv, der er historiens forfatter. Den store usikkerhed om hvem der egentlig bestemmer handlingen giver bogen et ekstra pift og gør den meget spændende.

Kenneth Bøgh Andersen: Himmelherren – drengen med de violette øjne. Høst & søn, 2004
Forside: Per Jørgensen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (46 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.