Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ken Denning: Farvel & tak, Balder : den store Balderbog

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Ken Denning, Lilian BrøggerUdskriv anmeldelsen • 25. august, 2008

Fantasien og Balder længe leve!

I 2001 kom drengen Balder drønende ud af fantasien og lige ind i en bog. Den hedder Da Balder kom for sent…igen. Det stod klart med det samme, at Balder virkelig havde noget på hjerte. Skrøner og mærkelige historier. Og rigtig mange af dem faktisk. Men nu siger han farvel og tak?

Uanset om han dukker op igen, er det et flot brag af et farverigt farvel, hvor vi indvies i både historier om hans forældre, hans kæreste, det kolde Grømland (ja, det hedder det altså) og om en skæg dreng der må slås af en mejertærsker. Man skal høre meget, før ørerne falder af, og alle de rablende sære historier bliver rigtigt levende af Lillian Brøggers fabulerende og farverige streg, der vist kender Balders historier lige så godt som Balder selv.
Nogle af billederne er så store, at de slet ikke kan være på papiret, ligesom nogle af historierne vist ikke er helt sande. Og det er lige, som det skal være. Tak, Balder, fordi du forstår, at fantasien ingen grænser har!

Et Balderfarvel er ikke et helt rigtigt farvel. Hver gang man åbner en af hans bøger, er han der jo igen, så rigtigt ked af det bliver man ikke med hans storslåede afskedsværk.

Farvel & tak, Balder er bedst til oplæsning blandt både små og store fantaster. Det er ok at afbryde, mens det bliver læst op. Det gør Balder jo også selv.

Ken Denning: Farvel & tak, Balder : den store Balderbog ; illustrationer Lilian Brøgger. – Kbh. : Høst, 2008. – 91 sider : ill. i farver. – Pris: kr. 249,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Hej ken det er nogle super fede bøger jeg har læst dem alle og du skal lave flere det er de eneste bøger der virkelig har grebet mig lav nogle fler kh. Liva 12 år