Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Katrine Marie Guldager: Kevins hus

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Claus Rye Schierbeck., Katrine Marie GuldagerUdskriv anmeldelsen • 18. oktober, 2008

Dyster lille historie om det, der lurer i mørket

Kevin virker som et lidt ynkeligt barn – en af de unger, som ingen vil være venner med. Hans tænder sidder forkert i munden, og der er noget galt med hans familie. Sådan bliver læserens opfattelse på de første par linier af Kevins hus – men det er et billede, som kommer til at ændre sig gennem fortællingen.

Historien fortælles af Alexander (som folk har en irriterende vane med at kalde Alex). Med hans øjne får man at se, at grunden til, at folk ikke vil være venner med Kevin, nok hovedsageligt er frygt. Og hvorfor – det finder vi ud af en sommerferie, da Alexander lærer ham at kende og som den første træder ind i Kevins hus.

Kevin er angiveligt blevet efterladt alene hjemme af sine forældre, men Alexander opdager noget i husets kælder – noget stort og skræmmende, næsten mytisk.

Kevins hus – udgivet i Dansklærerforeningens serie af billedromaner – er en ganske veludført lille gyser. Den er muligvis tiltænkt de svage læsere, men de faste gyser-læsere kan uden problemer snuppe den også – den er hurtigt læst, effektivt skrevet og effektfuldt illustreret. Claus Rye Schierbecks billeder rammer en god balance mellem antydning og afbildning, hvilket egentlig også kan siges om Katrine Marie Guldagers tekst. Begge lader de os ikke være i tvivl om, at der lurer skumle ting i mørket, men som i al god gys overlades det til læserens fantasi at udfylde de mange skygger, der sniger sig igennem hele historien.

Katrine Marie Guldager: Kevins hus ; illustrationer af Claus Rye Schierbeck. – 1. udgave, 1. oplag. – [Frederiksberg] : Dansklærerforeningen, 2004. – 47 sider : ill. i farver. – (Billedroman). – Pris: kr. 125,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (9 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.