Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kate Constable: Hymnernes hersker

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Kate ConstableUdskriv anmeldelsen • 15. januar, 2006

Kate Constable: Hymnernes herskerSpændende fantasyroman om Calwyn som besidder en af sangens 9 store kræfter. Da en magtsyg troldmand forsøger at få magten over alle kræfter, må Calwyn ud på en farefuld rejse for at stoppe ham.

Pigen Calwyn bor i bjerglandet Antaris som regeres af kvinder. Calwyn hører til de udvalgte, der kan synge is frem, og det er Calwyn og de andre sangeres opgave at vedligeholde den mur af is, der beskytter landet mod farer udefra.

En dag da Calwyn er ude at inspicere muren for revner, finder hun en såret mand, som på mystisk vis er kommet over muren og ind i Antaris. Calwyn tager den sårede mand, med hjem til landsbyen, hvor han langsomt kommer til kræfter igen. Issangerne er mistænksomme overfor den fremmede Darrow, men Calwyn er samtidig også draget af den fremmede.

Darrow besidder en anden af de 9 kræfter. Han er jernsanger og kan bl.a. synge hul i bjergvægge og mure. Darrow er på flugt fra den nådesløse troldmand Samis, som vil indsamle og beherske alle 9 kræfter. Den, der besidder alle 9 kræfter, bliver nemlig hymnernes hersker og kan så kontrollere hele verden.

Troldmanden sporer hurtigt Darrow til Antaris, så Darrow må flygte igen. Calwyn hjælper ham ud af landet, og da de tager afsked, beslutter hun sig for at tage med og hjælpe med at bekæmpe Samis.

Darrow og Calwyns rejse fører dem til Darrows venner – sømænd som ejer skibet Vingen. Ombord på Vingen tager de af sted på en farefuld rejse til de omkringliggende øer for at stoppe Samis.
Undervejs på rejsen må de modstå mange farer og kæmpe hårdt for at overleve. Men de møder også mange venner bl.a. vindkrafteren Mica og opfinderen Trout, som hjælper dem til at bliver stærkere i kampen mod Samis.

Hymnernes hersker er første del af en trilogi om Calwyn. Som det ofte er tilfældet i den første bog i en serien, er der meget, der skal forklares og mange ting, der skal præsenteres. Der sker hele tiden noget nyt, og man skal holde tungen lige i munden for at få det hele med. Og man vil have det hele med, for Hymnernes hersker er meget spændende. Man føler sig næsten en del af mandskabet på Vinden, og holder vejret til den sidste forhindring er klaret og den sidste side læst.

Ind i mellem den hæsblæsende jagt er der også en romantisk historie, da der anes en spirende romance mellem Calwyn og Darrow, hvilket gør Hymnernes hersker til en bog, som især henvender sig til fantasy-læsende piger fra 12 år.

Kate Constable: Hymnernes hersker (Hymnernes hersker: 1). Oversat af Bjarne Dalsgaard Svendsen. Carlsen, 2004. Forside: Emil Landgreen. Originaltitel: The Singer of all Songs

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

  1. det er en virkelig god bog og andmeldelsen er vildt god til den.

  2. Jeg er glad for at høre, du kan lide anmeldelsen 🙂
    Det er en super god og spændende bog. Det er blevet en af mine yndlingsbøger.

  3. Det er nogle vildt gode bøger!! Jeg startede på dem og før jeg vidste af det var jeg færdig! Jeg kunne bare ikke holde op med at læse….

  4. den er fantastisk