Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kate Constable: Den tiende kraft

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Kate ConstableUdskriv anmeldelsen • 20. april, 2007

Kate Constable: Den tiende kraftDet længe ventede tredje bind i historien om hymnernes Hersker.

Calwyn er sanger. På hendes rejse rundt i verden har hun lært at beherske flere af de hymner, som kontrollerer kræfterne i Tremaris. Hymnerne er en gave, men det kræver samtidig mange kræfter at kontrollere dem alle, og efter hårde kampe mod det onde overanstrenger Calwyn sig, og hun mister alle sine evner.

Sammen med sine trofaste venner vender hun tilbage til islandet Antaris for at være i sikkerhed, mens hun genvinder sine kræfter. Men da de når Antaris møder de til et land i ødelæggelse og kaos. De ellers så stærke præstinder er blevet smittet med snesyge, en uhelbredelig og dødbringende sygdom, som allerede har kostet mange liv.

Mens Calwyn er i Antaris jagter Darrow og hans mænd stadig den onde troldmand Samis. Ligesom Calwyn besidder han alle hymnerne, og han søger nu efter den sidste, som kan give ham kontrollen over hele verden.

I Antaris genforenes Calwyn med sin elskede læremester Marna, som er meget syg. Marna ved, at Calwyn kan udrette noget stort, og hun har kæmpet imod døden for at kunne forberede Calwyn på sin skæbne. Marna fortæller Calwyn om den tiende kraft, en ukendt kraft som kun hymnernes hersker kan beherske. Calwyn må finde den tiende kraft og på den måde genoprette harmonien i den sygdomsramte verden.

Historien i den tiende kraft er meget styret af skæbnen, og det giver ikke plads til så mange overraskelser. Det uundgåelige opgør mellem Calwyn og Samis foregår lidt for pænt og let og uden den helt store spænding. Men det kan ikke ændre på den kendsgerning at Den tiende kraft en velskrevet og spændende historie. I de foregående bind er spændingen langsomt blevet bygget op og dette sidste bind samler trådene meget fint og giver endda plads til et par overraskelser i bogens slutning.

Kate Constable: Den tiende kraft, 3. bind om Hymnernes hersker. Oversat af Ida-Marie Rendtorff. Carlsen, 2007. Forside: Emil Landgreen. Originaltitel: The Tenth Power.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. Jeg er lige begyndt at læse bogen. jeg er kommet til kapitel 2, og den virker virkelig god indtil vidre. jeg er bare lidt forviret over det med samis og det mellem Darow og calwyn.

  2. En rigtigt god bog.
    Kan jeg stærkt anbefale. 😀