Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Katarina von Bredow: Hvordan man gemmer en mammut

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Katarina von Bredow, Kirsten RaagaardUdskriv anmeldelsen • 14. februar, 2009

gemmerenmammutDet er rigtig ærgerligt, at når man endelig har fået sig et kæledyr, så kan man ikke vise det frem til nogen – især ikke når det er så stort som en mammut

Alexander har altid interesseret sig for dyr, og han har slæbt alle mulige forskellige slags dyr med hjem. En dag finder han en mammut i skoven, og den skal selvfølgelig gemmes, så ingen kommer og tager den.
Alexander får hjælp af sin ven Nisse – de er meget opfindsomme i bestræbelserne på at gemme det mægtige dyr, som lyder navnet Lise.
Efter at Lise har ødelagt Alexanders fars garage, flytter drengene den til en forladt kulmine, hvor de kommer med foder til den. De tager den med til en nærliggende sø, så den kan få sig et tiltrængt bad, og den får lov til at spise alle de birketræer, den kan æde.
Selvsagt kan man ikke skjule en mammut i al evighed. Der vil altid være spor efter den, og det varer ikke længe, førend militæret er på jagt efter den…

Hvordan man gemmer en mammut er en underholdende og underfundig bog, der fortæller om en drengs lidenskab for dyr og store ønske om at have sit eget kæledyr. Han har altid taget dyr med hjem, men hver gang har forældrene sat en stopper for hans dyrehold. Og så finder han en mammut – en kæledyr af svimlende dimensioner! Heldigvis ved Alexander også noget om mammutter.
Bogen fortæller også om venskabet imellem Alexander og Nisse, som er meget forskellige. Nisse er den påhitsomme og handlekraftige halvdel af duoen, hvor Alexander er den tænksomme og lidt bekymrede. Men tilsammen er de kompetente mammut-redningsmænd.
Mammutten, Lise, opfører sig som det kæmpe dyr, den er – ikke spor diskret. Og Alexander må lære den, hvordan den skal begå sig, hvilket afstedkommer flere groteske situationer.
Historien er både morsom og vedkommende, flot skrevet i et let sprog – en herlig højtlæsningsbog!

Bogen er illustreret med sjove sort/hvide tegninger. Især er tegningerne af mammutten overvældende; de fylder mindst en side og flere steder et dobbelt opslag, sandsynligvis for forståelsens skyld…

Katarina von Bredow: Hvordan man gemmer en mammut. Oversat fra svensk af Erik Egholm. Illustreret af Kirsten Raagaard. Gyldendal 2002, Konfetti-serien. 110 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.