Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kasper Syhler & Sune Elskær: Abekongen 1-2

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kasper Syhler, Sune ElskærUdskriv anmeldelsen • 15. juni, 2010

Nutidig og sprælsk historie adapteret fra kinesisk klassiker

Det er ikke hver dag man møder en abe der er fastklemt under et kæmpe bjerg. Men det gør en munk på sin rejse mod vest. Aben har været under bjerget i 500 år, på grund af en forbandelse, og han lover at hjælpe munken sikkert igennem sin rejse hvis han befrier ham. Sådan starter venskabet mellem den tænksomme, venlige og buddhistiske munk Tripitaka og den charmerende men ret flabede og egoistiske Abekonge.

På deres vej mod vest møder de to rejsekammerater store farer, som f.eks. en arrig tiger og en forklædt dæmon. Abekongen har masser af magiske tricks oppe i ærmet, og med sin stav kan han i en snæver vending altid lammetæve dem der er ude på ballade.

Serien om Abekongen er en herlig, humoristisk og stemningsfuld historie, der er inspireret af den oldgamle kinesiske eventyrroman Rejsen mod vest. Det er lykkedes forfatteren Kasper Syhler at fortælle en sanselig og spændende historie med et sprødt og nutidigt sprog. Lixtallet er ca. 14 men det stopper heller ikke handlingen som er fuld af energi og action.
Illustrationerne af Sune Elskær er smukke og stemningsskabende og med sin inspiration fra kinesisk kunst og vestlige tegneserier skaber illustrationerne de perfekte kulisser for historien.

Der udkommer i alt 4 bind i denne letlæste serie om Abekongen, som helt sikkert vil blive populær hos især drenge i 2. klasse.

Historien om Abekongen bygger på gamle kinesiske folkeeventyr der angiveligt blev nedskrevet omkring 1500 tallet og udgivet som eventyrromanen Rejsen mod vest.
Romanen regnes for at være et kinesisk hovedværk. På dansk kan man læse mere om Abekongen i Det store kinesiske eventyr om Abekongen (2002), i den flotte billedbog Abekongen (2005) og i en letlæst serie fra 1980erne på 4 bind skrevet af Lene Møller og illustreret af Arne W. Jensen

Danmarks radio sendte i perioden 1981-88 det populære børneprogram “Mellem himmel og jord” med Gunvor Bjerre, hvor den kinesiske tegnefilmserie Abekongen blev vist.
Der var oprindelig tale om to dele af tegnefilmen Havoc in Heaven fra henholdsvis 1961 og 1965. Filmen vandt flere internationale priser. Se et klip fra filmen her:

Kasper Syhler & Sune Elskær: Abekongen; 1 – Rejsen begynder. Så til Hest, 2010, -28 sider
Kasper Syhler & Sune Elskær: Abekongen; 2 – Den stinkende dæmon. Så til Hest, 2010, – 28 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

5 kommentarer »

 1. Husker tydeligt at jeg sad og så Abekongen-tegnefilmen som knægt. Den var helt vildt god, og helt vildt lang – det var dengang i 80’erne da der kun var en dansk kanal, og højest ½ times tegnefilm hver fredag aften.

  Det var verdens bedste eftermiddag, da DR sendte Abekongen. En virkelig god historie, og det var skønt at lære en masse om Kina, i stedet for alle de amerikanske tegnefilm man altid så.

 2. Min søn på ni slugte bøgerne på en enkelt aften, og han glæder sig allerede til de næste bøger kommer. Det er genialt med en opdateret udgave af den fantastiske fortælling til den aldersgruppe.

 3. […] er et uddrag fra anmeldelsen på http://www.fortællingen dk: [Serien om Abekongen er en herlig, humoristisk og stemningsfuld historie, […]

 4. […] er et uddrag fra anmeldelsen på http://www.fortaellingen.dk: [Serien om Abekongen er en herlig, humoristisk og stemningsfuld historie, […]

 5. Vi elsker 1’eren og 2’eren herhjemme, – hvem hvad med 3’eren og 4’eren?
  Blev de nogensinde udgivet?

  Mvh. Bettina