Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Karen McCombie: Venner, vanvid og meget hemmelige hemmeligheder

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Karen McCombieUdskriv anmeldelsen • 13. september, 2007

Karen McCombie: Venner, vanvid og meget hemmelige hemmelighederAllys veninde Sandy er begyndt at være enormt paranoid og jaloux. Men hvad skal Ally gøre, når hun ikke aner hvad der foregår i hovedet på hendes bedste veninde for tiden?

Sandy har været Allys bedste veninde næsten altid. De har kunnet grine og have det hyggeligt sammen, også sammen med de andre piger i gruppen. Men en dag begynder Sandy at opføre sig underligt. Hun vil ikke længere være så meget sammen med de andre venner hun og Ally har, og hun bliver smækfornærmet og jaloux hvis Ally er sammen med andre end hende.
Samtidig brokker Kyra sig hele tiden over sin alkoholiske mor, der – udfra hvad Ally har kunnet se – virker enormt sød.
Og som om det ikke var nok, forsøger Kyras ekskæreste Ricardo, at kontakte Ally, uden hun egentlig ved hvorfor.
Ally har ikke den fjerneste idé om hvad der foregår, og oven i det har hun problemer med hvad hun skal lave som projekt i skolen. Behøver det altid være så svært at være 13?

Allys liv 4 er mindst lige så sjov og spændende som alle de andre, og faktisk på visse punkter bedre, og selvom man måske skulle tro at der ikke var flere problemer at skrive om, så har Karen McCombie egentlig fået stykket et rigtig godt plot sammen. Mange af tingene der bliver nævnt er så livagtige at man næsten kan sidde og mærke nøjagtig hvordan det føles i den situation.
Det er derfor rart at vide hvordan den bogen ender så man muligvis selv kan bruge det hvis det skulle ske for en selv.

Som sædvanlig er der masser af humor, kæledyr og kammerater med i historien, og det er rart at få uddybet nogle ting på områder man før ikke har vidst så meget om.
Sproget er hovedindgrediensen til underholdningen, for det er skrevet i jeg-person og derfor fyldt med tanker, ironiske bemærkninger og ellers bare almindelige teen-ageproblemer.

Karen McCombie: Venner, vanvid og meget hemmelige hemmeligheder (Allys liv; 4) Oversat af Henriette Rostrup. Sesam, 2006
Forside: Spike Gerrel

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.