Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Karen McCombie: Kærester og klamme fyre

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Karen McCombieUdskriv anmeldelsen • 10. april, 2006

Karen McCombie: Kærester og klamme fyreShaunnas søster skal giftes og planlægningen er i fuld gang. Men Shaunna vil hellere være sammen med veninderne, hygge sig og snakke drenge.

Da Kedelige Kenny frier til Shaunnas søster Ruth, sættes familien på den anden ende. Pludselig vælter det ind med familiemedlemmer, som skal være med i planlægning af det – som efter Shaunnas mening – må være verdens mest kiksede bryllup.
Shanunna kæmper hårdt, men bliver alligevel meget mod sin vilje trukket ind i planerne. Hun bliver udnævnt til brudepige, iført en kjole som er lavet af 100 kilo tyl, og derudover skal hun tilmed også døjes med Kennys drønirriterende lillebror, som skal være forlover.

Og Shaunna har faktisk slet ikke tid til at tale bryllup hele tiden. I parken har hun nemlig set sin drømmefyr – en flot og mystisk fyr, som kigger stjerner og helt sikkert er dødromantisk. Hendes veninder synes, det er dumt at være forelsket i en fremmed, men Shaunna er besat af Stjernefyren, så de hjælpe alligevel med at lede efter ham.

Da bryllupsdagen endelig oprinder har Shaunna kun set enkelte glimt af Stjernefyren, men til brylluppet får hun pludselig mulighed for at lære ham at kende, da han dukker op som gæst.
Endelig får hun chancen for at finde ud af, om han virkelig er den romantiske drømmefyr, hun har gået og fantaseret om…

Kærester og klamme fyre er en del af Hjerteserien, en bogserie for piger.
Kvaliteten af bøgerne i serien er ret forskellig, og denne hører efter min mening til den svageste ende i serien.
Forfatteren prøver at ramme en let og humoristisk tone, men jeg synes aldrig helt, det lykkedes, og den friske stil kommer til at virke lidt påtaget.

En anden anke er at en meget stor del af bogen bliver brugt til at beskrive af de mange bryllupsforberedelser, hvilket får den til at føles meget lang. Man vil meget hellere høre om teenageproblemer og kærlighedskvaler, men alt i alt er det en letfordøjelig og ukompliceret hyggebog.

Karen McCombie: Kærester og klamme fyre. Oversat af Mette Nejmann. Gyldendal, 2006. Forside: Sabine Brandt. Originaltitel: My Funny Valentine 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.