Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kalle Güettler, Rakel Helmsdal & Áslaug Jónsdóttir: Monstre i mørket

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Áslaug Jónsdóttir, Kalle Güettler, Rakel HelmsdalUdskriv anmeldelsen • 4. august, 2009

monstreimoerketKan monstre være bange for uhyrer…

Så er de to monstervenner tilbage, og denne gang handler det om at være bange. Bange for mørke, for tyve, vilde dyr og edderkopper. Det er i hvert fald dét, lille monster er bange for. Og han er fuld af beundring over sin ven, Store Monster, som angiveligt ikke er bange for noget som helst. Men når det kommer til uhyrer… er Store Monster så lige så modig, som lille monster tror, han er?

Igen en veltilrettelagt højtlæsningsbog fra de tre forfattere, og selvfølgelig med flotte illustrationer, som er enkle, sjove og dramatiske. Monstrenes mimik og kropssprog er især meget tydelig; man slet ikke er i tvivl om deres sindsstemning.

Det er et herligt gensyn med de to monstre, og som i de foregående bøger møder vi to meget forskellige personligheder. En ængstelig lille fyr, som har en veludviklet fantasi og derfor bliver bange for alt, der dukker op i hans hoved. Og så hans bedste ven, som slet ikke er bange, netop fordi han ikke ved, at der findes uhyrer.
Man kan ikke andet end komme til at holde af de to monstre, for trods deres modstridende personlighedstræk, kan de finde ud af at samarbejde og være de bedste venner.

Jeg synes, at det er genialt at bruge monstre som hovedpersoner i en bog om at være bange for, ja, monstre. Mon ikke børn vil synes det samme?

Kalle Güettler, Rakel Helmsdal & Áslaug Jónsdóttir: Monstre i mørket. Illutrationer af Áslaug Jónsdóttir. Oversat af Hugin Eide, Forlaget Torgaard, 2009. 32 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. 1000 tak 🙂

  2. Mig en fornøjelse 😉
    Kender en lille pige på 3 1/2 år, som insisterer på at få den læst højt HVER aften. Hun afslutter altid med ordene: “Det var jo osse bare en kat, ikke?”
    Herligt at bogen opfylder sit formål og lidt til…