Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir : Monsterbesøg

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Áslaug Jónsdóttir, Kalle Güettler, Rakel HelmsdalUdskriv anmeldelsen • 16. marts, 2011

Herlig billedbog, der minder os om, at konflikter og ensomhed ikke kun hører til i de voksnes verden.

Hver lørdag tager Lille monster og Store monster ud og fisker og hygger sig. Men en dag har Lille monster ikke tid, for han har besøg, og Store monster må tage af sted alene. Store Monster bliver trist. Det er bare slet ikke sjovt at fiske alene, madpakken smager ikke helt så godt, og boldspil er altså en tomandssport. Flere gange forsøger Store monster at lokke Lille monster udenfor, men hver gang siger han nej! For Lille monster leger med Pjuskemonster, og Store monster føler sig udenfor. Selv da han får lov til at lege med, føles det forkert for Lille monster er jo hans ven.

Monsterbesøg er den 5. bog i serien om de to monstre. Denne gang er temaet venskab og jalousi, og som altid behandles emnet på en god, kærlig og humoristisk måde.
Illustrationer og den korte men veltilrettelagte tekst gør, at følelser og konflikter hopper ud fra siderne og især de lidt dystre billeder, hvor Store monster er allermest ensom, gør indtryk.

Monsterbøgerne er et vellykket samarbejde mellem Sverige, Færøerne og Island. Gennem hele bogen er der masse af følelser, som gør historien genkendelig for både store og små. Jeg er vild med monstrene, som er troldeagtige og groteske men også charmerende, skønne og menneskelige.

Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir : Monsterbesøg, oversætter: Hugin Eide,, illustrator: Áslaug Jónsdóttir, Torgard 2010. – 36 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.