Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Justin Somper: Havet dæmoner

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Justin Somper, redigeresUdskriv anmeldelsen • 5. april, 2006

Justin Stomper: Havet dæmonerPirater er uhyggelige. Vampyrer er også uhyggelige. Kombinerer man de to, får man vampiraterne, og de er MEGET uhyggelige – Velkommen ombord, hvis du tør….

Tvillingerne Grace og Connor bor sammen med deres far, der er fyrmester i fyrtårnet ved den lille by Crescent Moon Bay. Deres far er en god mand, der tager sig godt af sine to børn. Selv om folk ved det meste om hinanden i den lille by, så ved ingen hvem tvillingernes mor er. Faderen tog på et tidspunkt ud for at se verden og efter et år kom han hjem og var blevet far til to børn.

En mor, eller de fleste andre fædre, ville nok have grebet det anderledes an, men tvillingens far synger en urovækkende og mystisk sang om en flok vampirater og deres skumle kaptajn, når børnene er urolige om aftenen og ikke kan sove og det virker sjovt nok – de falder til ro. Da tvillingerne er 14 år gamle dør faderen på sørgelig vis, og de to børn står ganske alene og uden en mønt på lommen. Faderen skyldte banken så mange penge, at de nu inddrager alle hans ejendele og Grace og Connor synes nu helt afhængige af andres hjælp.

Et barnløst par i byen ser det som deres mulighed for at blive forældre, ligesom indehaveren af det lokale børnehjem øjner chancen for at få nye kunder i butikken. Men tvillingerne er gjort af et andet stof, de skal ikke nyde godt af at blive presset ned i mere konventionelle rammer, end de har været vant til. I et anfald af (over)mod, kaprer de faderens (nu bankens) skib i havnen og stikker af. Men de arme stakler er knap kommet i rum sø, før de rammes af et gevaldigt uvejr, der splintrer båden og sender dem ud i bølgen blå. De bliver reddet, dog af hver sit skib, og de tror i starten begge, at den anden er død.

Connor er blevet redet af et ”almindeligt” piratskib. Han falder forholdsvis hurtigt til og viser sig at have flair for fægteri og lumske planer og har således et stort potentiale som pirat Han bliver hurtigt en af kaptajnens yndlinge.

Grace er mindre heldig. Skibet hun havner på viser sig nemlig at være præcis det skib, som den afdøde far har sunget om igennem hele hendes barndom. Men havets dæmoner er ikke helt så beroligende, nu hvor hun skal prøve at overleve iblandt dem.

Ifølge bogens bagside foregår historien i året 2505. Vandstanden i havene er steget og har skabt gunstige vilkår for en ny tids pirater. Men denne fremtidsvinkel fylder ikke rigtig noget i historien. Hvis ikke det stod på bagsiden, havde jeg nok bare læst det som en ”gammeldags” pirathistorie. Men bogen er tilsyneladende første del af en serie (der er i hvert fald trykt et 1-tal på ryggen af den), så måske kommer det til at give mere mening i fremtidige bind

Under alle omstændigheder er min nysgerrighed vakt, og jeg vil gerne læse mere. Historien er både spændende, uhyggelig og sjov og der er lægges fint op til en spændende fortsættelse. Mens man venter på den kan man studere bogens hjemmeside

Justin Somper: Havet dæmoner (Vampirater: 1) . Oversat af Mette Skot Perschke. Borgen, 2006. Forside: ? Originaltitel: Demons of the Ocean

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Hej jeg synes vampirater er en fantastisk serie. At blande vampyrer med pirater har vist sig at være en fantastisk ide, og figurerne er mere skræmmende end nogensinde..

    Jeg er vild med universet Justin Somper har skabt, og jeg har læst alle 3 bøger på dansk… Jeg glæder mig helt vildt til 4’eren som på engelsk hedder Black Heart udkommer her i Danmark….