Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Justin Richards: Spøgelsessoldaterne

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Justin RichardsUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Justin Richards: SpøgelsessoldaterneSammensværgelser og sære væsener i soldatertøj møder den usynlige detektiv – og gamle venner viser sig måske ikke at være helt til at stole på

”Spøgelsessoldaterne” er tredje bind i serien om Den usynlige detektiv, en fortsættelse til ”Dræberdukkerne” og ”Skyggemonsteret”. Er man allerede fanget ind, er der ingen undskyldning for ikke at fortsætte her. Ellers bør man starte med første bind.

En kold nat i London i november 1936 har Ed Simkins en ubehagelig oplevelse – et væsen, der ligner en soldat, men på en eller anden måde er forkert, jager ham væk fra det tomme hus, hvor han plejer at tilbringe natten. Han slipper væk og beslutter sig for at kontakte den usynlige detektiv, denne ansigtsløse mysterieløser, som hver uge holder audiens og løser folks problemer for et lille pengebeløb. Men både detektiven og de tilhørende ser stort på Simkins’ oplevelse og tilskriver den spiritussens indflydelse – og ingen tænker nærmere over det, førend Simkins pludselig dukker op som et lig.

Nu er den usynlige detektiv ikke en person, men fire børn, der løser mysterier – og da de indser deres fejltagelse, går Art, Flinch, Meg og Jonny straks i gang med at efterforske, hvad der er sket. Hvad foregår der i det tomme hus, og hvorfor er spøgelsessoldater med røde øjne begyndt at husere i Londons gader?

I vores tid har Arthur Drake fundet den usynlige detektivs sagsprotokol – og også opdaget, hvorfor den lader til at være skrevet med hans egen håndskrift. Men der er stadig meget, som han ikke forstår – hvem står bag den mystiske hjemmeside om detektiven og sender ham sære e-mails, hvorfor glemmer han tit, hvad han har læst i sagsprotokollen… og hvorfor lader historien til at gentage sig omkring ham. Spørgsmålene er mange, og nogle af dem bliver besvaret i dette bind, mens både gamle og nye får lov til at svæve i vinden – indtil videre, for Richards fastholder læseren ved at slippe oplysninger fri med rolig hånd, så man bliver hængende for at få mere at vide.

Serien om den usynlige detektiv er decideret gammeldags i tonen – børnene er brave, skurkene er skumle, og gåderne er udspekulerede, men det hænger utrolig godt sammen. Richards får skabt en stemningsfuld og dyster baggrund i et England, der langsomt nærmer sig krigen, samtidig med at han fortæller en elementær fængende historie. Det er guf.

Justin Richards : Spøgelsessoldaterne, 3 bind i Den usynlige detektiv. Carlsen, 2007. Oversat af Asbjørn Skytte fra Ghost Soldiers. Forside: Peter Snejbjerg.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.