Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

8. december

8. december, 2010

Bag dagens låge står Rikke Dyrhave Nissen og vifter med julehygge og citroner.

December hos Nissen

I december er det ekstra sjovt at hedde Nissen. Før jeg blev gift hed jeg Nielsen. Det er der ikke meget jul over. Men Nissen… det er der bare mere grød i. Derfor får vi også risengrød d. 1. december, for at markere at nu er det jul hos Nissen.

Jeg pynter huset op med andre nisser 1.søndag i advent. Jeg giver også Hr. Nissen og Nissen Junior nissehuer på, og siger de skal sidde stille i sofaen. Det gider de bare ikke ret længe.

Julekalendere skal der til. Både dem af pap, dem med chokolade, dem i bøgerne og dem i fjernsynet. Jeg har en hemmelig drøm om en dag at skrive en julekalender-bog. Men det må du ikke sige til nogen.

Når det er jul, skal der bages. Faktisk bager jeg hver dag året rundt. Men det er mest brød der bliver bagt. I december skal der bages småkager. Og selvom der ikke er meget jul over dem, bager jeg hvert år citronspecier. De er lækre sprøde og en lille smule sure.
Engang holdt vi jul på Sicilien. Så gik jeg ud i haven, og plukkede en citron på citrontræet. Nøj, hvor smagte citronspecierne godt det år. Som du nok ved, er der ikke mange citrontræer i Danmark, så jeg køber dem i Føtex. Heldigvis virker de også.

Du skulle prøve at bage disse småkager. De er meget nemme at bage og så smager det bare lækkert. Du får opskriften her:

Citronspecier

Ingredienser:
240 g. mel
185 g.smør
60 g. flormelis
reven skal af en øko-citron

Smør og mel smuldres og blandes med sigtede flormelis og reven citronskal. Æltes hurtigt sammen og trilles til 3 stænger, der skal hvile koldt i mindst 1 time.

Skæres i tynde skiver som lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ca. 5 minutter, eller til de er lysebrune i kanten.

Glædelig december!
Rikke Dyrhave Nissen

Her er min hund Sif. Hun elsker også nisser. Så er det heldigt, at hun bor sammen med os.