Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

20. dececmber

20. december, 2010

Nu er der kun 4 dage til jul! Forfatteren Camilla Wandahl giver her inspiration til hvordan du måske kan få ventetiden til at gå lidt hurtigere.

Juleskriveøvelse!

Nu er det snart jul, og derfor har jeg lavet en Juleskriveøvelse, så du kan komme i julestemning ved at skrive din egen julehistorie.

Du skal bruge:

– Papir og blyant eller computer
– Et ur til at tage tid (der står i parentes efter hver øvelse, hvor meget tid, du skal bruge på den)

Det er vigtigt, at du kun læser den øvelse, du skal lige til at lave. Altså ikke noget med at læse alle øvelserne i gennem først!

1) BRAINSTORM

Skriv ”Jul” i toppen af et papir. Neden under, skriver ud alle de ord om jul, som du kan komme i tanke om. Du skal skrive alt ned, også det, du måske synes er dårligt. Fx: Stjerner, gaver, gavepapir … (5 min)

2) Kig på din brainstorm. Vælg fem ord, som du synes er de allermest jule-agtige ord i din brainstorming. Sæt ring om dem. (2 min.)

3) Skriv et anslag (en begyndelse) til en historie, hvor de fem ord indgår. Du skal skrive hurtigskrivning; altså skrive uafbrudt i ti minutter uden at stoppe op og tænke over om det, du har skrevet er godt. (10 min).

Nu har du starten – og måske en god idé – til en julehistorie. Skriv den færdig og send den sammen med det årlige julekort til venner og familie!

Find flere skriveøvelser og tips om skrivning på min blog
Jeg har også en blog om skrivning i skolen, som er rettet mod lærere i folkeskolen:

Glædelig jul!