Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jujja Wieslander & Sven Nordqvist: Mor Muh og Krage

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Jujja Wieslander, Sven NordqvistUdskriv anmeldelsen • 26. august, 2005

Jujja Wieslander & Sven Nordqvist: Mor Muh og KrageEn charmerende pessimistisk krage vs. en ukueligt optimistisk ko. Modsætninger mødes og gode historier opstår.

Der er 12 historier om Mor Muh og Krage i denne bog. 12 fantastiske, søde, livskloge og forfærdelig sjove historier om det umage vennepar.

Mor Muh må have haft en fantastisk barndom – eller kalvetid. Hendes selvværd er helt i top, og hun tvivler ikke et øjeblik på at alt kan lade sig gøre. Da Mor Muh vil lære at cykle, siger Krage, at køer da ikke kan cykle. Nej, svarer Mor Muh, men der er jo derfor at jeg vil lære det!

Der er knald på Mor Muh, men hun er samtidig hensynsfuld, sød og kærlig, f.eks. mener hun, at det vigtigste når man tager på fisketur er, at fiskene er glade, så hun fodrer dem med boller, som hun sætter fast på et søm og for guds skyld IKKE en krog – for så kan fiskene jo komme til skade.

Krage er meget fascineret af Mor Muhs opfindsomhed, men han synes også, at det er pinligt, når hun dykker, går på biblioteket eller danser, for det kan en ko da ikke. Men det fantastiske er, at det kan hun – og hun gør det. Til stor glæde og inspiration for alle, også krage, der kæmper lidt med dårligt selvværd og unødig forsigtighed for at prøve noget nyt.

Mor Muh og Krage er en bog der kan (og skal) læses højt igen og igen. Mor Muh får sagt nogen fantastiske ting og hendes livsglæde smitter. En verden af næstekærlighed, ikke-vold, nysgerrighed og legesyghed. Kort sagt: Godt selskab.

Bogen er illustreret af Sven Nordqvist, som de fleste nok kender som forfatter til og illustrator af bøgerne om Peddersen og Findus. De to universer, ”Mor Muh og Krage” og ”Peddersen og Findus” minder også lidt om hinanden. Og har man fået appetit på mere, så er der også udgivet en række deciderede billedbøger med Mor Muh og Krage, der hver især indeholder en enkelt historie. Disse er også illustreret af Sven Nordqvist.

Jujja Wieslander: Mor Muh og Krage, illustreret af Sven Nordqvist. Oversat af Nete Eickhoff. Gyldendal, 1991. Forside: Sven Nordqvist

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.