Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Juhuuu! – på vej i skole

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: AntologiUdskriv anmeldelsen • 7. juli, 2009

juhuupaavejiskoleSkønne historier for alle børn, som glæder sig til skolestart!

Denne højtlæsningsbog er en fin samling af tekster, som kan inspirere kommende skoleelever til at interessere sig for bogstaver og at høre mere om livet i skolen. De forskellige historier handler om alt fra molboer, prinser, ølsemænd (ja, du læste rigtig), men sandelig også om, hvor forskellig skolegang kan være. Alle teksterne i antologien er uddrag fra tidligere udgivelser.

Det er et fint mix mellem kortere historier, eventyr, rim & remser og sange. Her møder jeg for første gang en højtlæsningsbog, som også har tekster, der er målrettet børn til selvlæsning. Så med denne bog i hånden skal børn og voksne skiftes til at læse højt for hinanden. Det er en fin tanke og vil sikkert også stimulere læselysten hos de yngste.

Var der nogen, der sagde brilleabe af Mette Toft
Hvem har sagt
at briller, det er
noget aber bru´r?
Hva’ nu hvis ens øjne altså
bare ikke dur?
Brille-slanger kender jeg
jeg har én i et bur!
Og hvis man siger brilleabe
bli´r den skidesur!

Historier og rim & remser er skrevet af blandt andet Thorstein Thomsen, Iselin Hermann, Ken Denning, Anne Prytz Schaldemose m.fl. De 3 letlæsnings-historier er markeret med teksten ”Læs selv” og er skrevet af Jørn Jensen og Bent Faurby. Illustrationerne er skabt af illustratorer som Dorte Karrebæk, Cato Thau Jensen, Lillian Brøgger og mange flere.

Det er en dejlig samling historier, som kan bruges til højtlæsning i mange sammenhænge. Min egen medlæser på næsten 6 år faldt straks over udfordringen i ABC-sangen med at finde de 28 bogstaver rundt på siden. Hun ser også frem til at kunne læse højt for mig og selv vælge en historie fra bogen her.

God læselyst indtil skoleklokken (endelig) ringer ind!

Juhuuu! – på vej i skole : med alfabetet, tælleremser, eventyr og historier. Udvalgt og redigeret af Christel Amundsen. Høst, 2009, 167 sider. Omslag Tove Krebs Lange (illustration) og Dorte Cappelen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.