Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Josefine Ottesen: Der var engang

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Josefine OttesenUdskriv anmeldelsen • 29. april, 2009

dervarengangPrinsesser besat af lindorme, fortryllede briller, onde troldmænd, påfugle der vil synge som nattergale, en sol og en måne der ikke står op og en ulykkelig kejser er bare nogle af ingredienserne i Der var engang!

De 5 eventyr i bogen er til tider ret uhyggelige, der er skræmmende lindorme, der besætter smukke kvinder, grumme troldmænd og uhyrer. Men som i alle rigtige eventyr ender det hele godt!

Jeg holder af alle eventyrene, men er nok mest glad for Livstræerne, som handler om et lille bitte land langt ude i havet, hvor alt er godt, og menneskene er gode mod hinanden. Hver gang det bliver født et barn på øen, bliver der plantet et træ i glæde over det nye liv, og når træets ejer dør, visner træet og giver plads til nye træer.
Skumring og Sol bliver født på samme dag, Sol som søn af kongen og Skumring som datter af gartneren. De bliver venner, men ondskaben truer i form af en troldmand, der vil have sit modbydelige, onde uhyre af en datter gift med Sol. Troldmanden bortfører Sol til sin grå verden og giver ham et par fortryllede briller, der får Sol til at glemme øen og Skumring. Og når Sol har brillerne på, kan han ikke se det hæslige i troldmandens datter!
På øen passer Skumring Sols træ,, så godt hun kan. Træet lider, men er ikke gået helt ud! Jeg vil ikke afsløre hvordan det ender, men dog berolige med, at det ender godt 🙂

Josefine Ottesen er en flittig børnebogsforfatter, der her har skrevet en højtlæsningsbog, som indeholder 5 eventyr skrevet i perioden 1975-79, men aldrig tidligere udgivet samlet. Man kan ikke mærke, at eventyrerne har nogle år på bagen, men det er vel også derfor, vi elsker eventyr. Kampen mellem det gode og det onde består, og vi håber altid på, at det gode vinder 🙂

En dejlig højtlæsningsbog med 5 eventyr, der alle handler om at bekæmpe det onde og tro på sit eget værd!

Henvender sig nok mest til piger på 6-10 år, som elsker eventyr. Smukt og klassisk illustreret af Naja Schønnemann.

Josefine Ottesen: Der var engang. Omsalg: Naja Schønemann. Høst, 2009, 96 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.