Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jon Ewo: Solen er en fed gud

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Jon EwoUdskriv anmeldelsen • 21. april, 2007

Jon Ewo: Solen er en fed gudSommerferieprojekt: at blive voksen

16-årige Adam har ellers fået sommerferiejob som cykelbud, da et mere presserende projekt melder sig. Kæresten Caroline slår op, med den begrundelse at Adam er for barnlig, og det tager pusten fra ham. Men ud over at blive ulykkelig, så bliver han også ambitiøs. Han skal vise verden (og især Caroline) skal han. Nu vil han være voksen, og helst inden sommerferien er omme.

Med den målsætning kaster han sig straks ud i en række ret umodne projekter. Han lyver for alle, sin chef, sin søster, sine forældre og sine venner. Alt sammen for at få arbejdsro til sit ”voksenprojekt”. Men da han en dag ser en smuk pige på gaden, bliver han noget distraheret…

”Solen er en fed gud” har meget at byde på. Den er let at læse og har en let tone. Den er mundret og bliver ikke for tju-hej-ungdomsbog-frisk – selv om den er frisk. Man bliver ret glad for ham Adam, selv om han unægtelig er lidt af en knold fra tid til anden. Men han er fordomsfri og tager gerne en lille snak med solen om sit liv. Han har hjertet på rette sted, og det viser sig at være det vigtigste. Så kan man nemlig bare være sig selv.

Jon Ewo har skrevet yderligere to bøger om Adam. De hedder ”Månen er en kæmpe nar” og ”Jorden er hård og nøgen”.

Jon Ewo: Solen er en fed gud, første bind i serien om Adam. Oversat af Anders Johansen. Høst & Søn, 2000. Originaltitel: Sola er en feit gud. 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.