Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jon Ewo: Krom og kubik

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Andreas Erstling, Jon EwoUdskriv anmeldelsen • 28. august, 2007

Jon Ewo: Krom og kubikKris er vild med at kører på hans storebror Mikkels Harley. Men en dag sker en ulykke og Kris får problemer med at glemmedet. Kan Mikkel få ham til at kører på Harleyen igen?

Kris er 15 og bor med sin bror og far i Oslo. Han elsker at køre på Mikkels Harley og nyder kvalitetstiden med broren. Men en dag går det galt.

Kris bliver bange for at køre på Harleyen og nægter selvom broren gør alt for at overtale ham. Snart må Kris dog indse, at selvom han selv mener han er hjernen i familien så er Mikkel vist ikke så dum igen.

Krom og kubik vil især tiltale drenge med benzin i blodet, men hvis man kan lide en stærk historie med en troværdig og virkelighedstro hovedperson vil man heller ikke gå galt i byen. Kris er en ret indsigtsfuld 15 årig. Hans rammende iagttagelser af faren og broren er både morsomme og tankevækkende. Han fanger dem lige på kornet. Kris er bestemt ikke tabt bag en vogn. Han må dog se sig slået af Mikkel som nok ikke er helt så kvik som lillebror, men alligevel har både indsigt og psykologisk sans.

Bogen er både rørende og vedkommende. Jon Ewo fanger mesterligt de mange følelser man kæmper imod som trafikoffer. Angsten er svær at få bugt med og skønt Mikkel ikke er særlig pædagogisk må man sige at kuren er effektiv.

Andreas Erslings forsideillutration er cool og skal nok tiltrække læserne i målgruppen. Illustrationerne inde i bogen er fulde af følelser og bevægelser især uheldet og Kris’ angst er fanget flot. De er med til at give historien liv og fylde.

Jon Ewo: Krom og kubik. Illustreret af Andreas Erstling. Oversat af Anders Johansen. Forum, 2007
Forside: Andreas Erstling. Originaltitel: Kjip skrens

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

7 kommentarer »

 1. jeg har lige læst bogen jeg syntes at den er virkelig god, den er bederen end alle de anre 6.000 bøger jeg har læst ind til videre…

  Jon Ewo den er rigtig god…

  Du må være stolt over dig selv:::::

 2. 6000 bøger Faruk? Giv den gas!!:)

 3. Hmm.. så god er den nu heller ikk.., læste de første 12 sider og begyndte at kede mig så smed bog tilbage i tasken..

 4. det her bog er rightig gode

 5. Jeg synes også , bogen var godt. Men det har jeg også skrevet i anmeldelsen 🙂

  Det er rart at læse en fed læs-let som IKKE er fantasy.

 6. god bog men ikke den bedste bog jeg har læst 😉

 7. Nogle gange må man også stille sig tilfreds med mindre 😉
  Men godt du synes bogen var god.