Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jon Ewo: I Satans tid

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jon EwoUdskriv anmeldelsen • 24. februar, 2007

Jon Ewo: I Satans tidBents bror er begyndt at opføre sig mystisk og det gør Bent nysgerrig. Han beslutter sig at finde ud af hvad broderen har gang i. Men er Bent parat til sandheden som ikke er ufarlig?

Da Bent opdager, at hans bror Freddy firter med satanisme, fascineres også han af det dunkle. Han synes, at broderens mørke filosofi lyder spændende og langt mere tiltrækkende end forælderens prædiken om sundhed og normalitet. Men da Fredy sættes på en dyster prøve, opdager han at spænding og mørkes kræfter har en høj pris.

“I Satans tid” er en kort komprimeret fortælling. Spændingen stiger støt gennem historien og alligevel formår Ewo at stille moralske spørgsmål. Vel og mærke uden at løfte pegefingre og tynge historien med rigtigt og forkert.

Man forstår Bents nysgerrighed og fascination af mørket og man kan sagtens sætte sig ind i frustrationen over forældrenes forsøg på at videregive “kedelige og farveløse” moralske værdier.
Men Bent er ikke tabt bag en vogn. I modsætningen til hans sortklædte bror, stiller Bent spørgsmål, ikke kun ved forælderens livsstil, men også til den nye farlige livsstil. For ham er intet sort og hvidt og bogen har en fantastisk åben slutning. Det er med til at gøre denne læs-let bog både spændende og læseværdig. Her er uhygge, spænding og samtidig rum til at tage stilling og stille spørgsmål.

Kapitlerne og afsnittene er korte men historien virker ikke afklippet. Der er som nævnt fin plads til eftertanke og en god opbygning af mystik og uhygge.

< Historien er smukt underbygget af de lidt uhyggelige sort hvide stregtegninger, som er fantastisk udført af Andreas Ersling. Man må sige at tegneren i høj grad har fanget stemningen. Hans tegninger virker på en gang underbyggende for læseren, samtidig med de giver en ekstra dimmention til fortællingen.

Denne anmelder er ikke bange for at anbefale bogen til især yngre dreng med hang til spænding, mystik og uhygge.

Jon Ewo: I Satans tid.  Oversat af Anders Johansen. Forum, 2007. Forside: Andreas Ersling. Originaltitel: I Satans tid

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.