Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

John Matthews: Pirater

Emner: , • Se alle anmeldelser af: John MatthewsUdskriv anmeldelsen • 30. september, 2006

John Matthews: PiraterLad drengedrømmene leve…..

Nu er der atter håb for drenge og piger, der bare ikke kan få pirater nok. ”Pirater” er den meget rammende titel på en ny dejlig og tidsrøvende bog om virkelighedens pirater. Virkelighedens pirater, hvis grusomhed og fælhed langt overgik selv den værste bog- eller filmpirat verden har set.

Her er der informationer om alt det, du ikke vidste, at du gerne ville vide, om piraternes våben, påklædning, spisevaner, flag, slang og straffe. Alt til at gyse over og frydes ved.

Svage sjæle må gyse alene ved bogens omslag. Den har format som en LP-plade (hvis der er nogen der kan huske dem), og på den matsorte baggrund ser vi ingen ringere end Jolly Roger, med klap for det ene øje og en (ægte) rød rubin hvor det andet øje skulle have været. Guldtand har han skam også.

Bogen er til at gå på opdagelse i. Der er små lommer med skattekort, piratspillekort og en ægte hverveannonce fra 1779. For dem der endnu ikke selv har lært at læse, er der nok at se på og pille ved. Desuden er der på listig vis indsat både billeder af våben og sejlskibe og et par billeder af Kaptajn Jack Sparrow – så det skulle være muligt at få både far og mor til at læse højt.

Glem ikke at læse Skatteøen, Peter Pan, Pippi Langstrømpe i sydhavet, Prins Faisals Ring – og alle de andre. Men denne bog er et hyggeligt supplement til længselsfulde landkrabber.

Til fastelavn skal jeg være pirat!

John Matthews: Pirater. Oversat af Poul Malmkjær. Sesam, 2006. Originaltitel: Pirates

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. Jeg elsker pirater. Ville rigtig gerne have den dere bog..
    Har læst en masse om hvem og hvad af flag og hvem der blev den førdste pirat. Min y-film er fasktisk pirates of the cariibbean
    må have den bog!