Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Johanne Algren: Louis 121092-2922

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Johanne AlgrenUdskriv anmeldelsen • 28. april, 2008

Johanne Algren: Louis 121092-2922Rystende og tankevækkende roman af Johanne Algren. Sprut, sex og stoffer i hænderne på forvirret teenager. Farlig cocktail.

Louis går i 9. klasse. Kedeligt. Forude lurer 1.g. Men hvem siger man skal gå i gymnasiet? Fuckin lærer. Fuckin forældre. De blander sig i ting, der ikke kommer dem ved. Louis bor sammen med faren og Xenia. Moren bor på Fyn med sin nye familie. Der skal Louis i hvertfald ikke over! Glem det.

Sammen med bedsteveninden Lulu, pjækker Louis fra de fleste timer. En morgenryger gør dagen lidt nemmere. Snart går Louis igennem hele dagen i en rus. Men det er ok. For hun kan styre det. Det er jo ikke fordi, hun er afhængig eller noget. Heller ikke selvom der ryger en bane coke eller to ned. Det er jo bare fest.
Skolen slutter! Hemmelig fest. Huset bliver smadret. Folk ryger og tager baner.
Kæresten Frederik er lidt for barnlig, så han dumpes. I rygeklubben (der kommer hun ellers aldrig) møder hun Kim. Han er lækker. Tænder hende. Men så møder hun Isak. Bang! Forelsket… Hvorfor er han bange for politiet. Og hvad er det ham og Nyborg mumler om i køkkenet. Før Louis får set sig om, er hun med i planen.

Johanne Algren har skrevet en rystende bog, der får en til at håbe, at virkeligheden ikke ser sådan ud. Louis er ude at skide, og hun ved det ikke engang. Det kan kun ende galt. Algren skriver i et kraftfuldt sprog, der får læseren helt ind i røgtågerne. Den ene side tager den anden. I håb om Louis vågner op.
Louis far gør et halvhjertet forsøg på at hjælpe hende, men han har givet op. Det samme har moren – hende der på Fyn. Louis er alene. Overladt til sig selv. Og måske er det forklaringen på hendes forbrug af rusmidler. Hvem ved? Måske kan hun bare godt lide det? Der kommer ingen forklaring, for man kommer aldrig helt ind under huden på Louis. Hun forbliver den urørlige pige, der står i en røgsky og ikke finder sig i noget.

Johanne Algren: Louis 121092-2922. Forlaget Phabel, 2008. – 189 sider. -Kr. 149,00
Omslag: Rasmus Funder

Johanne Algren er født i 1978. Hun har en fortid som vært på Det Elektriske Barometer. Johanne har også været vært på sit eget talkshow Midnatsekspressen på P1 og var senere vært på Klubværelset – også på P1. Siden 2006 har hun været tilknyttet B&U og DR fiktion.
Louis 121092-2922 er Algrens debutroman.
Klik ind på facebook

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (13 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Hej. Nogen, der kan fortælle mig, hvad budskabet er med bogen Louis, skrevet af Johanne Algren?
    Kan ikke rigtig finde frem til det..