Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Johanna Thydell: I loftet lyser stjernerne

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Johanna ThydellUdskriv anmeldelsen • 24. januar, 2005

Johanna Thydell: I loftet lyser stjernerneHvis du dør, mor, så tager jeg livet af mig

Jenna 7.C  

Den trettenårige Jenna lever på mange måder et helt almindelig teenageliv. Jenna er bedste ven med Susanna. De har det til fælles, at de ikke er med i den populære klike, og at de begge hader Ullis som er! Men Susanna og Jenna får mindre og mindre til fælles. Susanna vil helst være i ridestalden, mens Jenna er mere interesseret i fester og drenge. Jenna er forelsket i den lidt ældre Sakke, hun tænker på Sakke, drømmer om Sakke. Men hun hører ikke til den klike hvor Sakke færdes, så hun tør ikke tale med ham, og nøjes derfor med at beundre ham på afstand.

På et punkt adskiller Jenna sig fra andre unge på hendes alder. Jennas mor er nemlig syg af cancer.
Jenna og hendes mor bor alene og hver dag bliver moderen dårligere og dårligere. Til sidst bliver hun så dårlig, at Jennas bedsteforældre må flytte ind. Det gør Jenna vred, for hun har passet mor i lang tid og kan sagtens passe på sig selv. Jenna har svært ved at acceptere at hendes mor bliver svagere og hun vil ikke besøge hende på hospitalet, da hun ikke kan holde ud at se hende afkræftet og bleg.

I Jennas opgang bor Ullis som Jenna hader. Ullis og Jenna er absolut ikke venner, men efterhånden kommer de alligevel til at snakke sammen. Det viser sig at de har noget til fælles. Ullis’ mor drikker og Jennas mor er syg. Begge må de klare mere end deres jævnaldrene – en kendsgerning som de reagerer meget forskelligt på. Ullis er fræk og vild. Hun drikker og har mange kærester og er helt modsat Jenna. Men i hinanden finder de forståelse og trøst. Langsomt får de et venskab der ændrer dem begge og hjælper dem igennem svære stunder.

I loftet lyser stjernerne er en stærk bog fuld af følelser og det er svært at læse den uden at få en lille klump i halsen. Bogen er ikke en selvbiografi men forfatteren skriver ud fra egne erfaringer og de følelserne Jenna har omkring sygdom og død virker meget autentiske.

Johanna Thydell: I loftet lyser stjernerne. Oversat af Nanna Gyldenkærne. Høst & Søn, 2004
Forside: Peter Skriver – HS

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Vildt god bog!

  2. super god bog, har selv læst den.
    rigtig god handling, der sker hele tiden noget.

    kan stærkt anbefales!
    mvh. caroline, 13 år

  3. My new favorite book. The book chance my vision on a lot of thing. Thanks:)