Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jim Lyngvild: Kongen – Skyggernes bog

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jim LyngvildUdskriv anmeldelsen • 12. august, 2009

skyggernesbogForrygende ny fantasy!

Drengen Jerod er 15 år, da hans bedstemor forærer ham en bog – men ikke en hvilken som helst bog, nej, det er nemlig Skyggernes Bog, som indeholder alt om hele Jerods slægts historie. Og det viser sig, at Jerod slet ikke er nogen almindelig dreng: Han er den sidste overlevende arving til kongeriget Anglesey, som i mangel på tronfølgeren styres af den ondskabsfulde elverfyrste Daray. Daray vil gøre alt for at forhindre kongeslægten i at generobre magten, og han skyr ingen midler. Da det viser sig, at en kongekrone – kong Urials krone – delt i fire dele kan være med til at give Daray magten over Anglesey og samtidig give ham evigt liv, sætter han masser af kræfter i gang for at finde de fire dele, inden Jerod gør det.
Samtidig er Jerod draget mod Anglesey, og undervejs på sin lange og farefulde færd går det langsomt op for ham, at ikke alle områder af Anglesey er helt ufarlige, og at der er onde kræfter, der kæmper imod ham. Han finder dog også flere allierede og opdager undervejs, at der er flere væsner, som er på hans side i jagten på kong Urials krone.

Historien er fantastisk spundet sammen – jeg sad, efter at have læst den, med en følelse af at have læst en rigtig god blanding af Ringenes Herre, Narnia og Harry Potter krydret med lidt Pirates of the Carribean. Der er masser af action og mystik i historien, og hver gang man tror, at nu har man regnet ud, hvad der sker, venter der et twist lige om hjørnet.
Der er desuden flere vers og sange i bogen, som er virkelig smukke – det er en fin lille detalje, synes jeg, som understreger, at her er tale om et helt univers med dets egen historie og beboere. Ligeledes indledes selve bogen med et digt, som lader ane, at det er et digt, som er fremsagt mange gange igennem tiden i Anglesey.

Jeg er i det hele taget imponeret af, hvor gennemtænkt hele bogen er – her er virkelig tale om et helt univers a la Ringene Herre, med indlagt kort over kongeriget Anglesey foran i bogen, et persongalleri (hvilket kan være rart at have ved hånden, da der er mange personer at holde styr på) og bagerst i bogen et mini-leksikon over fauna i Anglesey. Her kan man læse sig til de forskellige væsners historie og levevis.

Derudover er selve bogen flot udformet, med lækker layout, virkelig god forside, og som en fin detalje er der brugt lækkert tykt papir til siderne.
Jeg var i det hele taget vildt betaget af hele bogens univers og kan næsten ikke vente, til fortsættelsen udkommer, så jeg kan høre mere om Jerods færden! Min eneste anke er sådan set, at Jim Lyngvild har bebudet, at der kun bliver to bøger om Jerod – men eftersom der jo er grobund for masser af historier i det fantastiske kongerige Anglesey, kan jeg jo håbe på at der kommer flere.

Jim Lyngvild: Kongen. Bind 1: Skyggernes bog. Carlsen, 2009, 277 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (12 stemmer)
Loading...

6 kommentarer »

 1. En dejlig overraskelse, og meget aktuelt, at “Kongen” netop kommer på Fortællingen.dk i dag!

  Jeg sad faktisk og så Jim Lynvild i Go’ Morgen Danmark, i går, hvor han nævnte sit forfatterskab. “What! Er Jim Lyngvild også forfatter! Jeg kendte kun til hans designer-baggrund, men blev utrolig nysgerrig på hvad “Kongen” var for en genre.

  Historien lyder interessant, og at bogens finish er så gennemført lækker, er nok ikke et tilfælde når det er en “deZigner”, der har skrevet den. 😉

  Den skal jeg ned og låne …

 2. Jim Lyngvild er bestemt ikke uden evner. Bare fordi man har stil og lækkert tøj kan man jo godt være en god forfatter, ikk? 🙂
  Jeg har også læst bogen og siger klart tomlerne op!
  (og glæder mig til mere – lige om lidt udkommer der f.eks. en bog om nordisk mytologi som han har strikket sammen)

 3. […] […]

 4. Vores alle sammens modekonge – han er suveræn – nu også som forfatter og tegner – sikke nogle fantastiske tegninger. Jeg som elsker ringenes herre og det nordiske, skal straks have købt dem som gaver til mine 2 nevøer. Kim, det eneste jeg savner er nogle (flere) islandske heste 😉

 5. det var sjovt at skrive boganmedelse af den Bipersone er jo på 5 side 😀

 6. den giver jo overhovedet ingen mening SPOILER ALERT!!!!!!!! hvordan får han sit bælte rund om en træstamme der er bred nok til at en heks et menneske en grif og en faun kan være på den? og når træet falder i vandet, hvad så med Griffen? de tog jo bæltet om griffens nakke, og det er bare et lille udpluk, der var ulogiske sætninger hver anden linje, jeg kan klart IKKE anbefale denne bog, godt nok er den i fantasys verden, men den mangler dog lige fysikkens love, det skal jo alligevel give lidt mening, og hans tidsfornemelse overfor personerne passer jo ikke, “og hundene var lige bag dem, og så begynder de at diskutere hvem der skal først over træstammen, HALLO!!!!!!!!! der er hunde lige bag jer, i den tid i diskuterede om hvem der skulle først over, ville de for længst have indhentet jer, for ikke at tale om at Jerod bruger 100 år på at gå over den træstamme, helt ærligt, der burde heksene have indhentet dem. og det her er bare 5 sider af bogen, og jeg har ikke engang nævnt alle fejlene. men hvis i selv synes den er god, så værsgo at læse den, det her er bare min mening.