Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jillian Cantor: September søstre

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Jillian CantorUdskriv anmeldelsen • 18. juli, 2009

Jillian Cantor: September søstreEn følelsesladet historie om en forsvunden søster og en familie i opløsning

En morgen er Abbys lillesøster Becky forsvundet. Sorg, angst, skyld, frustration og vrede trænger sig ind i alle hjørner af familien. Alt falder kort sagt fra hinanden. I skolen vender kammeraterne Abby ryggen. Derhjemme glider forældrene fra hinanden. Moren trækker sig ind i sorgen og dyrker den under dynen i et mørklagt soveværelse. Folk i byen skæver til forældrene og mistænker dem for at have en finger med i deres datters forsvinden. Politiet finder ikke nogen spor, og tiden går, uden Becky bliver fundet. Alt går i opløsning, og Abby forsøger at holde fast og komme videre.

September søstre er oversat fra amerikansk, og resultatet er, desværre, at tone og sprog er både gammeldags og usmidigt. Det er f.eks. sjældent, at man hører en teenager på 13 år, bruge ord som ”stålsat” eller udbryde ”Du godeste!”. Ser man bort fra sproget, har man dog grundlæggende en vedkommende og gribende historie om en teenagers oplevelse af sorg og afmagt. Sideløbende handler  September søstre om Abbys personlige udvikling og løsrivelse fra både barndom, forældre og den forsvundne Becky. Historien handler om følelser på mange niveauer og kærlighedens mange lag og facetter. Lidt teenageromantik sniger sig også ind i Abbys liv og lyser op i handlingen.

September søstre er en bog, der vil fange piger fra 12 år, og som adskiller sig en smule fra de almindelige tøsebøger ved at indeholde et stort skvæt alvor og lidt flere lag end almindeligt venindefnidder og kærestedrømme.

Jillian Cantor: September søstre. Oversat af Lone Diana Jørgensen. Thorup, 2009, – 253 sider
Originaltitel: The september sisters (2009)
Pris ved udgivelsen: kr. 248,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.