Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jesper Theilgaard: Børnenes bog om vejret

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Jesper TheilgaardUdskriv anmeldelsen • 11. december, 2010

Alle snakker om vejret, men hvem kan forklare, hvad det er, der sker?

Er du vild med årstidernes forskellige vejrtyper og har spørgsmål om, hvordan vejrtyperne opstår, er bogen her lige noget for dig. Det er en guldgrube af forklaringer og fotos, som viser både velkendte og mere ukendte vejrfænomener. Ikke mindre end 81 temaer præsenteres, og det er emner lige fra vejrets historie, gamle mundheld, danske og udenlandske vejrtyper og klimaforandringer. Hvert opslag fylder 2 sider og udover tekstafsnit og illustrationer gives forklaring på centrale begreber og rekorder i små faktaboxe. Der er også afsnit om vores forskellige landsdele og de vejrtyper, som er særligt udbredt her.

Forfatter og meteorolog Jesper Theilgaard, som vi kender fra DR’s vejrudsigter, har tidligere udgivet bøger for børn og voksne om vejret. Dette er en mere omfangsrig udgave for børn, som indeholder meget tekst og mange informationer.

Bogens illustrationer er en kombination af tegninger og fotos, hvilket umiddelbart resulterer i et lidt rodet lay-out. De flotte fotos giver et godt indtryk af de forskellige vejrforhold og kunne efter min mening godt have fået mere plads på siderne i forhold til bogens tegninger.

* ”Kulderekorden i Danmark er -31,2 C fra 8. jan. 1981 i Thy. ”
* ”Kulderekorden i verden er -89,2 C fra 21. juli 1983 i Vostok, Antarktis.”
* ”Det største hagl, der nogensinde er registreret, faldt i Bangladesh i april måned 1986. Haglet vejede lidt over 1 kg.”
* ”Himlen har den stærkeste blå farve, når vinden kommer fra nordøst.”

Ved læsning i bogen og opslag på kryds og tværs har jeg fået svar på mange spørgsmål, men også læst om begivenheder og facts, som jeg aldrig har kendt til, blandt andet lysfænomenet Halo, der ses som en ring rundt om solen. Bogen er både god til børn og voksne, der interesserer sig for emnerne, men den er også praktisk som opslagsbog til de oplevelser med vejret, man gerne vil vide mere om.

Jesper Theilgaard: Børnenes bog om vejret.   Illustreret af Lars Horneman.  Gyldendal 2010,  176 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.