Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jens Blendstrup: Kolumbus Kristensen rykker ud

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jens BlendstrupUdskriv anmeldelsen • 26. maj, 2009

kolumbuskristensenEn snørklet fortælling proppet med humor

Hvis en kedelig bog er en lige streg på et stykke papir, så er bogen om Kolumbus Kristensen en hel hær af kruseduller på papir. For denne bog er alt andet end kedelig. Men den er også lidt forvirrende – mildt sagt. Men kan man godt lide gode, tossede historier, og er man ikke er bleg for at lade sig forvirre lidt, så er man i godt selskab.

Historien foregår i Risskov ved Århus. En flok børn fra 3. kl., under ledelse af Kolumbus Kristensen (civilt også kaldet Niels Bjarke Kristensen) sætter sig for at få kortlagt Risskov. Et ærværdigt projekt, bestemt! Men så sandelig heller ikke ufarligt. For der er faktisk nærmest ikke grænser for de lyssky aktiviteter, der foregår rundt omkring i Århusforstaden. Tør jeg nævne, at der også blive skudt med parykker??

Historien er opdelt i kapitler, men ind i mellem afbrydes den af dels indrammede beskrivelser og illustrationer af forskellige opfindelser, som Kolumbus Kristensen har begået, og dels af forskellige eksempler på samtaler, som kunne finde sted i Risskov.
Kolumbus opfinder bl.a. et rumskib med månelandingsmodul, en drageryster og en bandeordsbombe – han er i den grad en dreng med mange talenter.
Samtaleeksemplerne er bl.a. “to samtaler man kunne have med købmand andersen”, hvori det blandt andet påstås, at spaghetti blot er mel, der er trukket i langdrag, og “en samtale i en dyrhandel, hvor man ender med at købe ciklider”.

Det er Rasmus Bregnhøi der har tegnet til historien Det har han gjort med sødeme, dramatik og humor. Man kunne godt få den tanke, at Blendstrup og Bregnhøi er to alen af et stykke – for de klæder hinanden utrolig godt.

Jens Blendstrup: Kolumbus Kristensen rykker ud. Illustreret af Rasmus Bregnhøi. Gyldendal, 2009, 96 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. iiiiiih hvor jeg glæder mig til at læse den! Blendstrup er fantastisk og tosset – på den gode måde. Han kan virkelig noget med sproget.
    Men skal lige komme med en advarsel fra forfatteren selv! I bogen er der en farlig hårarkitekt….. uuuuuh!