Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jens Blendstrup: Alle dage – kiksekage

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Jens Blendstrup, Lars VegasUdskriv anmeldelsen • 17. februar, 2009

kiksekageEn sprudlende og sygt morsom historie, som bl.a. giver kiksekagen oprejsning.

Kiksekage! Er det en kage, der er uddød? Jeg tror det – salmonella-skrækken, Anne Larsen eller måske begge dele slog kiksekagen ihjel.
Da jeg var barn, spiste vi også altid kiksekage, men måske ikke lige hver dag som Jens´familie i Alle dage – Kiksekage, hvor de endda får det til aftensmad.

Jeg sluglæste historien om Jens og hans barndom på vej hjem i toget. Havde man da bare været barn i Århus! De havde det hele: kiksekage (som nævnt), blommesten, sprængt blindtarm, bandekrige, plisserede nederdele med svaj, lemlæstede insekter, bilfrie søndage og orange hvidevarer. Og nævnte jeg kiksekagen.
Bogen er desvære ikke særlig lang – jeg ville så gerne have hørt mere, fordi det er sjældent, at man finder en bog, der virkelig får en til at grine. Hør bare: jeg fnes hele vejen i toget og tiltrak mig en del opmærksomhed. Bagefter læste jeg den igen, mens jeg ventede i køen på posthuset, og her klukkede jeg så højt, at jeg fik tårer i øjnene, og en dame sagde, at jeg godt måtte få hendes nummer. Da jeg kom hjem, fik jeg min mand til at læse bogen højt for mig, så jeg kunne skraldgrine og trille rundt på gulvet, lige så tosset jeg ville.

Alle dage – kiksekage er udkommet i Dansklærerforeningens Forlags serie Min historie, der ligesom en af deres andre gode serier Billedromaner er kendetegnet ved stor kvalitet i både tekst og illustrationer. Det kan godt være, at vi havde kiksekage, da jeg var barn – men letlæsningsbøgerne var altså elendige. Børn i 2009 er heldige! Kiksekage eller ej!

Jens Blendstrup: Alle dage – kiksekage. Illustreret af Lars Vegas Nielsen. Dansklærerforeningen, 2007, 46 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.