Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jakob Martin Strid: Min mormors gebis

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jakob Martin StridUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Jakob Martin Strid: Min mormors gebisSkønt illustrerede rim. Skabt til at blive læst igen og igen og igen….

Gebisser er absolut facinerende. I hvert fald så længe man er barn og endnu ikke har erkendt og forstået, at man måske en skønne dag, selv bliver ejer af et. Jakob Martin Strids Mormors Gebis er et aldeles forrygende stykke mundtøj. Det kan åbne øl, spille banjo og det der er værre (vække en død!)

Ud over mormors gebis, kan man blandt andet møde Medister-minister Fister, en hund der vejer et pund samt Åge Emanuel Ordklog. Fantasifulde sprogblomster springer ud på alle sider og sammen med, hvad der må være de dejligeste, sjoveste tegninger i hele verden, skaber de et forunderligt univers, hvor der er plads til lidt af hvert.

Det er tråden fra “Mustafas kiosk” der tages op, og forventningsfulde fans vil ikke blive skuffet. Rim og tegninger indholder en humor, så man må slå sig op låret og poesi så man må sukke.

“Min mormors gebis” (altså bogen) er næsten dobbelt så bred som “Mustafas kiosk”, der, som nogen måske husker, var sådan lidt aflang i det. Og det er rigtig dejligt, at Strid har fået mere plads. De enkelte flotte opslag rummer en detaljeridom, som små nysgerrige øjne ved mange genlæsninger kan blive ved at finde nye finurligheder i. Og den vil blive læst igen og igen og igen og igen……..

Jakob Martin Strid: Min mormors gebis. Borgen, 2006. Forside: Jakob Martin Strid.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] skaber de et forunderligt univers, hvor der er plads til lidt af hvert” (Susan von Magius her) Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen er enten at følge bloggen via Bloglovin […]