Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jakob Martin Strid: Da Lille Madsens hus blæste væk

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Jakob Martin StridUdskriv anmeldelsen • 15. september, 2008

Den største glæde i verden er at hjælpe andre – og med en kanon kommer man langt!

Da en frygtelig storm blæser hen over Byen ved Skrænten, flyver Lille Madsens hus, som ligger alleryderst ved skrænten, væk – og over på Ben-Brækker-Bjerget! Byboerne samles og begræder Lille Madsens skæbne og beslutter sig for at gøre alt, hvad der står i deres magt, for at hjælpe ham. Heldigvis viser det sig at de hver især har rigtig meget at bidrage med. General Kaput får affyret sin kanon med en harpun, så indbyggerne kan hejse ting og sager op til Lille Madsen. Faktisk sender de så mange ting at hans lille hus hurtigt bliver fyldt op med alt fra skinker til grydelapper, hestesko og ikke mindst en tuba! Beboerne sover dog stadig ikke godt om natten ved tanken om at Lille Madsen er alene oppe på bjerget, så en redningsaktion sættes i gang – men et nys sætter gang i begivenhederne..

Da Lille Madsens hus blæste væk er en typisk “Strid-fortælling”, her er masser af enfoldige – men også meget venlige – mennesker med store næser og udstående øjne. Hjælpsomheden og opfindsomheden er stor i Byen ved Skrænten, når nogen er i nød. Alle vil hjælpe, det at hjælpe er måske mere vigtigt end at forsøge at finde ud af hvad den nødstedte egentlig har behov for.. Byens general hylder sin kanon som den, der var den bærende kraft i udbringningen af nødhjælpen og ikke mindst borgmesteren uddeler medaljer og ros i lange baner..Selvfølgelig også til sig selv for at være en god borgemester. For man vil hinanden det godt i Byen ved Skrænten; man bekymrer sig for hinanden og ikke mindst er man gode til at rose hinanden – og sig selv – for hjælpsomheden! Da Lille Madsens hus blæste væk er en sjov og underfundig fortælling for både børn og voksne! Gør en god gerning for dig selv og andre og læs den!

Jakob Martin Strid: Da Lille Madsens hus blæste væk ; illustrationer Jakob Martin Strid. 1. udgave, 1. oplag. – Gyldendal, 2008. -[40] sider : ill. i farver. Pris kr. 149,00
Forside: Jakob Martin Strid

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.