Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jacob Weinreich: Dødens skygge

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Jacob WeinreichUdskriv anmeldelsen • 1. december, 2010

Spænding lige midt i hverdagen.

Ida er begyndt i 1.g. Hun ved egentlig ikke hvorfor, hun er havnet der men det er vel egentlig mere fravalg af andre muligheder end et tilvalg af gymnasiet.
Hun kan ikke rigtig finde ind i klassens fællesskab og føler sig det meste af tiden ensom og udenfor. Måske er det derfor, hun ikke kan lade være med at indlede et forhold til Daniel. Han er ældre end hende, og så har hun reddet hans liv. Det bliver ikke et nemt forhold. For Daniel er rodet ud i noget med narkotikahandel og inden Ida får set sig om, er hun indblandet i en narkokrig og har både PET og russiske gangstere lige i hælene.
For at komme ud af sin knibe, må Ida hjælpe PET med at optravle Daniels narkoforretning. Det bliver med livet som indsats…

Dødens skygge er første bind i Jacob Weinreichs nye krimiserie Skorpionen. Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er den store krimifan. Men jeg må indrømme, at det sidste års tid, er der sket noget på ungdomsbogsmarkedet, der gør at jeg måske er ved at blive omvendt.

Dødes skygge minder meget i stilen om Genstart-serien af Ina Bruhn, Caroline Ørsum og David Meinke. Der er gang i den. Gymnasielivet i København krydret med kriminalitet og det er en ret god cocktail. Også i Dødens skygge.

Jeg blev fanget fra første side, hvor man på bedste krimivis, havner midt i et mord. Ida er dog hele bogen igennem lidt uklar. En flad person som gerne må blive meget mere levende. Men det ændrer ikke på, at det er en pokkers god roman, som er skruet sammen så den fanger.

Jacob Weinreich har en lang række populære serier bag sig bl.a. Monsterjægerne der også har fundet vej til filmmediet

Er du af den nysgerrige slags, kan du klikke her og læse mere om forfatteren.

Jacob Weinreich: Dødens skygge (Skorpionen; 1)  Peoples Press 2010. -162 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.