Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Jacob Rask Nielsen: Cowboy Joe

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Jacob Rask NielsenUdskriv anmeldelsen • 29. november, 2008

Verdens sejeste cowboy-bog – Jacob Rask Nielsen: Cowboy Joe

”Engang trampede en elefant på Cowboy Joe. Så trampede Cowboy Joe så hårdt på elefanten, at jorden hoppede ind i næste uge.
Så blev man nødt til at opfinde skudår.”

Alle børn ved, hvad en rigtig cowboy er – en sej karl, som har skyder, hat og lasso og kan klare alt.

Det er der naturligvis en masse voksne, der synes, at de vil ødelægge med såkaldte ”fakta” – seksløbere er upræcise og har en stor risiko for at eksplodere i hånden på dig, det er ikke så romantisk at sove under stjernerne, og i det hele taget er der ikke rigtigt noget at komme efter.

Heldigvis har vi også Jacob Rask Nielsen, som har forstået, hvad det der med cowboys egentligt handler om, og som tilmed kender den sejeste af dem alle, Cowboy Joe.
Han har endda lavet en bog om Cowboy Joe, så vi alle sammen kan lære noget om, hvordan man er en rigtig sej cowboy – 21 grunde får vi i alt.
F.eks. slår Cowboy Joe verdens vildeste prutter, som kan lave bjerge om til prut-lugtende ørken, han kan skyde med næsen, OG han har ikke en seksløber, men både en tolv-løber, så han kan skyde mange kugler af på en gang, og en et-løber med én stor patron, til når han skal ramme rigtigt mange mennesker på en gang.

Alle grundene er seje, skøre og sjove og ledsaget af Jacob Rask Nielsens sprudlende tegninger – denne gang i farver! Der er fuld fart på igennem hele bogen, og vi kommer hele registeret igennem – lige fra de seje skydere og grimme prutter over whisky-blod og invaderende rum-hære til verdens grimmeste bandeord, som kun kan siges, mens man slår en kæmpebøvs.
Sproget er flydende og livligt, ideerne gnistrer veloplagt, og illustrationerne er lige i øjet. En oplagt bog at læse højt, hvis man altså kan lave nogle overbevisende skyde-, bøvse- og pruttelyde. Ellers kan man overlade den del til sine børn, der så passende kan øve sig på at blive lige så seje som Cowboy Joe.

Ligesom Forlaget Tjubangs tidligere udgivelser, er Cowboy Joe udgivet og trykt via print-on-demand.

Jacob Rask Nielsen: Cowboy Joe – verdens sejeste cowboy. Forlaget Tjubang, 2008. 52 sider i farver. Pris: 199,-

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.