Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Iselin C. Herman: Baldyrias forunderlige rejse

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Iselin C. Hermann, Juan Gedovius, Rasmus BregnhøiUdskriv anmeldelsen • 17. november, 2008

Følg pigen Baldyrias rejse ud i den store verden, hvor hun følges med sjove fantasivenner og trues på livet af farlige kødædende planter

Baldyria er en pige, som er voldsomt irriteret over sin mors mange krav og formaninger dagen lang. Hun beslutter sig for at stikke til søs – væk fra Mor – og begiver sig ud på sin fantasirejse på sit papirskib. På den farefulde færd møder hun både venner og fjender i de sjove dyr og skabninger, der dukker op. Hun udfordres med forskellige farer, og situationen tilspidses, da hun kastes for de kødædende planter; ”som æder børn som bolsjer”. Hun finder dog tryghed ved igen at vende hjem til Mor sammen med vennerne.

Illustrationerne er enkle tegninger i stærke farver på en hvid baggrund. Der er fart over feltet og farer, der lurer på næsten hvert opslag. Ved nærmere eftersyn finder man sjove detaljer, som den øde ø, der viser sig at være hovedet af en hval. Det er unikt at se to illustratorer udfolde sig i samme billedbog og opleve, hvordan deres tegnestil hver især bidrager til en større helhed.

Bogen er udkommet i forbindelse med Dronning Margrethes og Prins Henriks officielle besøg i Mexico i februar 2008. Kunststyrelsen bad forfatter Iselin C. Hermann, illustrator Rasmus Bregnhøj og den mexicanske illustrator Juan Gedovius skabe en historie for børn på 11 dage!

I betragtning af fremstillingskonceptet for bogen synes jeg, at det er blevet en fin, lille fortælling, men historien fremstår ikke så helstøbt og gennemarbejdet, som den måske kunne have gjort, hvis trioen havde haft mere tid til at arbejde med finesser og historiens sammenhæng og især afslutning. Det er en billedbog, som især vil underholde de billedbogslæsere, som gerne vil med på eventyr og spænding og få kildren i maven over Baldyrias opgør med alt det forbudte.

Derfor tilegnes Baldyrias forunderlige rejse til rigtige dronninger, til alle børn, som føler sig som prinser og prinsesser, og til alle uartige børn i verden.
Iselin C. Hermann

Hermann, Iselin C.: Baldyrias forunderlige rejse. Tegnet af Rasmus Bregnhøi og Juan Gedovius. Carlsen, 2008. 28 sider,  kr. 229,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Én kommentar »

  1. Interessant børne bog 🙂