Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Iselin C. Hermann: Fadul og hele fadæsen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Iselin C. HermannUdskriv anmeldelsen • 16. december, 2005

Iselin C. Hermann: Fadul og hele fadæsenBørnene Fadul og Lamia drager afsted på et flyvende tæppe for at bekæmpe Balder Brag og hans kumpaner, som truer deres familie og alle andre folk i Damaskus.

Historien foregår i Damaskus i gamle dage. Drengen Fadul og lillesøsteren Lamia vokser op i deres fars købmandsgård og lever et trygt og godt liv i en lidt utraditionel familie. En dag køber faderen nogle diamantsten af to mænd, men ved slibningen viser det sig, at det slet ikke er diamanter. Abu Fadul er med andre ord blevet godt og grundigt snydt.

Det er den frygtede Balder Brag og hans slæng, der holder til oppe i bjergene, som står bag. De kommer jævnligt til Damaskus og truer byens indbyggere og kræver beskyttelsespenge af dem. Fadul og Lamia sætter sig i al hemmelighed for at tage affære. Ved hjælp af en tryllekunstner og et flyvende tæppe lykkes det dem at nå frem til Hermonbjerget. Her bliver de taget til fange af Balder Brag og hans stærke men dumme bror, Frygtløse Fritte.

Fadul og Lamia forsøger at flygte, men det mislykkes. Med lidt snuhed bliver de efterhånden gode venner med Balder Brags børn: Suleima Stiksav og Kamal Krudt. Hjemme i købmandsgården savner familien de to børn, og Abu Fadul foranstalter en ekspedition efter dem. Efter 10 dage når ekspeditionen frem til Hermonbjerget, og det hele udvikler sig på overraskende vis – og heldigvis uden blodsudgydelse.

“Fadul og hele fadæsen” er et rigtigt eventyr fra Mellemøsten lidt ´a la Tusind og én nat. Der er kamelkaravaner med eksotiske rejsende, vandpibemagere, et stort marked med tryllekunstnere, spåkoner, sabelslugere – og uhyggelige flyveøgler.

Fadul og Lamia er nok lidt overbeskyttede, men samtidig er de nysgerrige og fuld af gå på mod. Som i den klassiske eventyrfortælling drager de ud i verden for at bekæmpe det onde, der ved nærmere bekendtskab viser sig ikke at være så slemt endda. Med andre ord: nærkontakt kan være med til at åbne øjne. Historien er godt fortalt og spændendeuden at den dog forstyrrer nattesøvnen.
“Fadul og hele fadæsen” er velegnet til højtlæsning fra ca. 6 år. Forfatterens søn, Vesle C. Brøndum, har lavet tegninger til bogen, der fint illustrerer historien.

Iselin C. Hermann: Fadul og hele fadæsen, illustreret af Vesle C. Brøndum. People’s Press, 2005. Forside: Vesle C. Brøndum 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.