Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Irene Pedersen: Gensyn med øen

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bente Bech, Irene PedersenUdskriv anmeldelsen • 14. oktober, 2007

Frederikke skal på ferie på den græske ø, hvor hun tabte sit hjerte til den søde fyr Kimon. Hun glæder sig, men må indse at Kimons liv har taget en alvorlig drejning…

Da Frederikkes elskede farfar dør, beslutter hendes forældre at tage tilbage til den græske ø, hvorfra de har så mange gode minder.

Frederikke møder snart Kimon, som hun stadigt er forelsket i, men hans liv er meget anderledes. Selvom de forsøger at hjælpe og trøste hinanden gennem den store sorg det er, at miste en man holder af, så er tingene ikke lette. Men alt ændres, da de fanges i en kraftig storm

Gensyn med øen er en selvstændig fortsættelse af Linedanserens hus. Den beskriver på en smuk og nænsom måde store følelser som forelskelse og sorg.

Kimon og Frederikke har begge oplevet en stor sorg og kan mødes i savnet og bedrøvelsen. Men deres tid sammen viser også at livet går videre og det skal leves på trods af smerten.

Bogen er en både spændende og rørende læs let bog og historien lider ikke under niveauet. Irene Pedersen formår på fornem vis at få de store følelser frem, uden at tabe sin læser.

Kapitlerne er forholdsvis korte, men afsnittene er lange. Det betyder at Gensyn med øen er en læs let i den lidt sværere ende. Den vil være et godt bud til de piger, som endnu er usikre læsere, men som ligger på vippen til en “rigtig” bog. De vil få en rigtigt god læseoplevelse, for Irene Pedersen er nemlig eminent til at beskrive den græske feriestemning. Man kan næsten smage maden og dufte regnen.

Fortællingen ledsages af Bente Bechs smukke sort/hvide tegninger, som fint fanger stemningen og støtter op om læsningen.
Gensyn med øen er en god bog til piger om kærlighed, sorg og livsglæde.

Irene Pedersen: Gensyn med øen (Linedanserens hus; 2) Illustreret af Bente Bech. Lix 25, Forum, 2007
Forside: Bente Bech

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.