Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Irene Pedersen: Gennemkørende tog

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Irene PedersenUdskriv anmeldelsen • 11. februar, 2011

Luka er noget af en skidt knægt, men det er både fascinerende og lidt chokerende at komme ind bag facaden. En supergod ungdomsbog.

Luka på 21 er på bistand, han ryger hash og hænger ud med vennerne. Hashhandlen foregår primært fra hans lejlighed med Jeppe som primus motor. Luka er i konstant pengemangel, og han stjæler og snyder hvor han kan. Når noget er ubehageligt ryger han sig skæv eller drikker sig fuld, og han er tæt på at udvikle en hashpsykose.

Indimellem forsøger han at finde et job, men det bliver altid kun halvhjertet. De bedste stunder er, når han og Tobias mødes på havnen.
Da Tobias får en kæreste, har Luka svært ved at acceptere hende. Han hjælper derfor ikke Camilla, da Jeppe ryger hende skæv og forgriber sig på hende. En historie, der får tragiske følger for Tobias.

Luka har oplevet svigt i sin barndom med en far, der ofte gav problemer, og en mor, der resigneret forsøgte at få det til at hænge sammen. Måske en af forklaringerne på, hvorfor han er blevet, som han er, for alt i alt er Luka ikke noget rart bekendtskab.
Jeppe styrer hashhandelen, men der er også andre på markedet, der ikke accepterer, at nogen sælger i deres område. Der tages hævn, og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Luka er bogens fortæller, og man kommer helt ind i hans inderste og får et skræmmende billede af, hvad sådan en utilpasset ung fyr tænker. Romanen er meget velskrevet, og man bliver i den grad fanget af historien.

Irene Pedersen: Gennemkørende tog. Høst & søn, 2011. 209 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

6 kommentarer »

 1. Det lyder virkelig spændende, den skal helt klart læses når den kommer til mit bibliotek.
  Hvem har lavet forsiden er virkelig.. wauw

 2. Den er fantastisk.
  Har nemlig lige læst den 😉

 3. Gennemkørne tog
  Jeg har læst en bog der hedder gennem kørnetog.
  Den handler om en dreng der hedder luka som har haft mange broblemer i sin barndomme . Han bode i en familie hvor faren skabte altid broblemer og en mor der altid forredt ham. Faren kunne ikke så meget lide luka.når luka blive ældre så hede han ingen uddandelser og intet job , han lever af sine bestant hjælp og hash heldigvis skal han ikke betale for hash fordi hans ven jeepe giver ham hash så læng han må låne lukas lejlighed til at deale med ham . Han er altide penge manglde. Han hænger altid ud som med hans venner , han ryrer hash og drikker fuldt .han sælger hash med hans ven der hedder jeepe hash handlen forgår i lukas lejlighed, luka drikker fuldte når han har nogen broblemer.jeepe sælger hashhandlen men der er også andre på makede der ikke acsepter at nogen sælger i ders område. Luka prøver at lyve sig syg fra jobaktivering men det går ikke, der er ikke flere penge at få. er han nødt til at gøre den eneste ting der er for at overleve, nemlig stjæle. Minder fra hans barndom begynder at komme tilbage og genere ham. Minder om en alkoholiseret far og en mor der aldrig har kunnet gennemføre en skid. Luka vil være normal”, hans venner griner af ham.

 4. Jeg giver en 10ere til den person der giver mig personkarakteristik af Tobias

 5. Jeg giver en 10ere til den person der giver mig personkarakteristik af Tobias M.V.H Mads Gade Beck

 6. Hej