Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ingrid Law: 13 lys

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Ingrid LawUdskriv anmeldelsen • 21. august, 2009

13lysUnderfundig og mærkværdig bog om at finde sin egen særlige evne…

For de fleste er det noget særligt at fylde 13 år. Livet som teenager ligger for døren med, hvad det indebærer af fester, farver og op- og nedture med det modsatte køn. 12-årige Mibs Beaumont venter også spændt på sin 13 års fødselsdag, men af helt andre årsager, end du tror…

For familien Beaumont er dagen, hvor de fylder 13, enten et fantastisk eventyr eller en stor katastrofe. Det er nemlig den dag, hvor de bliver ramt af deres overnaturlige evne. Mibs’ ene storebror kan få storme til at rase (derfor har familien været nødt til at flytte væk fra kysten, da han især er farlig i nærheden af store vandmasser), den anden er elektrisk hele vejen i gennem, og hendes bedstefar er bogstaveligt talt i stand til at flytte landegrænser.

Mibs’ særlige dag bliver langt fra, som hun har ønsket. Hendes far kommer ud for et uheld langt væk hjemmefra og ligger nu i koma på hospitalet. Overbevist om, at hendes særlige evne kan redde ham, sætter hun sig for at komme ham til undsætning, og den eneste måde at komme frem på er ved at smugle sig ombord på den lyserøde bibelbus, der har retning mod hospitalet.

Turen bliver ikke så enkel, som Mibs har regnet med. Hendes stormende bror, Fish, lillebroren Samson samt præstens børn, den snobbede Bobby og hendes lillebror Will har også sneget sig ombord. Undervejs bliver en servitrice også samlet op, og (u)mulige venskaber og forelskelser opstår og mærkelige omveje og forviklinger indtræffer.

For Mibs bliver det en rejse, hvor hun lidt efter lidt erfarer ikke kun sin særlige evne, men også de ændringer i livet, hun som teenager står overfor, som ikke har noget med hendes evne at gøre.

13 lys ligner ikke noget, jeg før har læst. Det er en besynderlig og original historie fyldt med hjertevarme og mange sjove og pudsige episoder. Det overnaturlige plan føjer sig fint sammen med det realistiske, sproget flyder, og historien er velfortalt og godt fundet på, men desværre noget mere omstændelig end nødvendig. Der er mange ubetydelige detaljer, som gør bogen for lang(som). Selvom man det meste af tiden har fornemmelsen af, at der lurer en katastrofe omkring næste hjørne (og det gør der såmænd også!), så bliver det aldrig helt vildt spændende.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] “13 lys ligner ikke noget, jeg før har læst. Det er en besynderlig og original historie fyldt med hjertevarme og mange sjove og pudsige episoder.” Annie Christensen, Fortællingen.dk […]

  2. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually realize what you are
    talking approximately! Bookmarked. Please also consult with my web site =).
    We can have a hyperlink exchange agreement among us