Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Inger Frimansson: Ingen livstegn

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Inger FrimanssonUdskriv anmeldelsen • 29. november, 2006

Inger Frimansson: Ingen livstegnFire unges venskab bliver sat på en hård prøve, da en af vennerne forsvinder sporløst.

Andreas, Olivia, Magnus og Siri går i 2. G. og er bedste venner. Olivia og Andreas er endda blevet kærester.
Et par dage efter nytår sidder de 4 venner hjemme hos Siri, da Andreas pludselig rejser sig og siger, at han må gå. Det er sidste gang, vennerne ser Andreas, inden han sporløst forsvinder.

Ingen ved hvor Andreas er. Der er ingen spor og ingen livstegn fra ham.
De tre venner sidder tilbage i en kaotisk tilstand med politi, bekymring, spørgsmål og afhøringer og midt i kaosset prøver de hver især at forstå, hvad der er sket med Andreas.

Var der noget i Andreas’ opførsel, der kunne have advaret dem om at noget var galt. Alle er de enige om, at han havde været mut og virket bekymring i et stykke tid, men kunne de have gjort noget og har det noget med Andreas’ forsvinden at gøre?

Bogen er opdelt i flere dele. I den første del hører vi om Siri, Magnus og Olivia i den første tid efter Andreas’ forsvinden. Kapitlerne skifter mellem de tre unge, som har hver deres oplevelse af sagen. Siri og Magnus vil finde deres ven, og Olivia har svært ved at acceptere, at Andreas er forsvundet uden et ord. Hun plages af tanken om, at han simpelthen valgte at forsvinde, fordi han var træt af hende… og det hele. Hun venter hvileløst ved telefonen i håb om at høre fra ham. Især fordi hun har en vigtig besked til ham.

I den anden del af bogen fortæller Andreas om tiden omkring hans forsvinden. Her kastes der lys over den spændende første del, inden trådene samles i den sidste del.

“Ingen livstegn” er ikke en krimi men en spændende og tænksom historie om venskab og svær kærlighed.
Jeg vil nødig lyde som en dansklærer, men det er temaerne og de tanker, bogen afføder der er dens styrke. Venskab er altid vigtigt, måske især når man er teenager, hvor ens liv afhænger af hvilke venner man har og hvor man hører til. Men selv de forhold som virker stærke og sammentømret er skrøbelige og lider skade, når det bliver udsat for pres. I sådanne tilfælde bliver venskaber sat på prøve. Det illustrerer denne bog meget fint.

“Ingen livstegn” er en del af Gyldendals hjerteserie .

Inger Frimansson: Ingen livstegn. Oversat af Karin Bodenhoff. Gyldendal, 2006. Forside: Sabine Brandt, Sisterbrandt.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.