Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ingelin Angerborn: Kys og knus

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ingelin AngerbornUdskriv anmeldelsen • 24. oktober, 2007

Ingelin Angerborn: Kys og knusEnkel og fin bog om venskab og spirende forelskelse.

I Johannas hus er der mennesker overalt. Hun må tit passe sine små søskende, også når de er håbløst irriterende og hun allermest har lyst til at være i fred. Johannas familie er stor, varm og kærlig og Johanna er lykkelig, selvom de ikke har mange penge og der aldrig er råd til dyre gaver. I skolen er Johannas bedste veninde flyttet og Johanna er ikke populær, så det er svært at finde en ny veninde.

Hos Emma er der tomt og stille. Hun har ikke nogle søskende, hendes forældre arbejder hele tiden og er sjældent hjemme. Emmas forældre giver hende altid penge, så hun kan købe mad og shoppe, mens de sidder begravet i arbejde. Så Emma mangler aldrig penge, og hun kan gøre, hvad hun vil men for det meste keder hun sig. I skolen er Emma populær og hun har rigtig mange veninder.

Umiddelbart har Emma og Johanna ikke meget til fælles og så alligevel. For når de kommer hjem skriver de begge i deres dagbøger. Johanna skriver om sine irriterende søskende og om Elliot, den nye dreng på skolen som hun er forelsket. I Emmas dagbog skriver hun om sin ensomhed og om Elliot for Emma er ligesom Johanna også faldet for skolens nye dreng.

I Kys og Knus får vi lov til at læse med i pigernes dagbøger hele december måned. Det handler ikke kun om pigernes følelser for Elliot men også om hvordan han sætter gang i en række hændelser som bliver starten til et nyt og dejligt venskab.
Vi møder pigerne i en brydningstid mellem barndom og ungdom. På den ene side kommer interessen for drenge snigende, men samtidig har de stadig lyst til at kravle op i sofaen og se julekalender – klassekammeraterne må bare ikke vide det.

Det er en sød bog, som fortæller mange historier og vi lærer Johanna og Emma godt at kende. Efter denne præsentation vil jeg gerne have mere, for der må være masser af historier i de friske og handlekraftige piger.

Ingelin Angerborn: Kys og knus. Oversat af Camilla Schierbeck. Gyldendal, 2007
Forside: Anne-Mette Edeltoft

De to piger fortsætter deres dagbøger i Kramar och krångel, som netop er udkommet i Sverige.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. […] “Kys og knus“ […]

  2. det er en rigtig go ´

  3. meget meget god, lærrit, spændenen og meget sjovt/søde historier.
    glæder mig til at læse de nye bøger der kommer.
    hm……..
    jeg elsker forfatteren jeg mener Ingelin Angerborn.