Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ida-Marie Rendtorff: Dragesygen & Magnetstenen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ida-Marie RendtorffUdskriv anmeldelsen • 19. oktober, 2008

Gedigen og velskrevet klassisk fantasy for især piger

Pigen Dalia på 14 år er ud af en ældgammel slægt af dragehviskere og lever i et samfund styret af kvinder.
Under den endelige prøve, der vil være afslutningen på hendes uddannelse som dragekriger, fejler hendes drage så fatalt, at Dalia dumper prøven. Hun finder efterfølgende ud af, at nogen har forgiftet den. Og det er ikke den eneste drage, der er blevet forgiftet. Noget ualmindeligt skummelt og gustent er på færde, og da Dalia kommer på sporet af det, der viser sig at være et forfærdeligt forræderi, bliver hun kidnappet og sendt afsted på en hvalfangerbåd, som ledes af en brutal og iskold kaptajn.

Spærret inde på hvalfangerbåden synes alt håb ude for Dalia – og dragerne – men heldigvis får hun nye venner, der måske kan hjælpe hende.
Vor heltinde er både handlekraftig og har hovedet rigtig skruet på, så da båden fanges af en tyk tåge, får hun en ide, der måske kan hjælpe hende tilbage til dragehviskernes land. Men tiden er knap

De to første bind i serien om Dalia Dragehvisker er rigtig godt skruet sammen. Fantasyhistorien byder klassisk på intriger, sammensværgelser, skurke og helte med masser af modgang, hvilket fungerer først og fremmest pga en spændende og levende handling med både nuancer og kant.
Serien vil især appellere til piger og f.eks. læsere, der har nydt de letlæste serier Drageherren og Enya af Josefine Ottesen.

Dalia Dragehvisker bliver ifølge forlaget en serie på 4 bind. Forfatteren Ida-Marie Rendtorff har ikke tidligere skrevet fantasy, men det mærker man ikke. Historien glider let og der er lagt op til både drama og masser af spænding i fortsættelsen om Dalia og dragerne.

Ida-Marie Rendtorff: Dragesygen & Magnetstenen (Dalia Dragehvisker ; 1-2). Omslag: Inge Milton & Jesper Ejsing. Gyldendal, 2008

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

 1. Hej

  Jeg har lige læst Dalia Dragehvisker ; 1-2 for mine piger… Og vi vil gerne vide om der er nogle der ved hvornår de andre bind udkommer….

  På forhånd tak.

  Hilsen Manja

 2. Hej Manja
  Bind 3 i serien som hedder Slavelandet skulle efter planen udkomme d. 23. marts.
  Bedste hilsner
  Zenia

 3. Hej !
  Jeg læser også Dalia Dragehvisker for mine piger og vi blev alle 3 vildt begejstrede da vi så at bind 4 kommer til juni. Bare ærgeligt at den allerede slutter der.
  Hilsen Ane

 4. Jeg giver bogen fem stjerner fordi jeg synes bogen er god. Malli 9 år.