Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ib Spang Olsen: Kattehuset

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Ib Spang OlsenUdskriv anmeldelsen • 10. juli, 2008

Tag med på besøg i Kattehuset, hvor du finder alt fra syvmilestøvler til en kaukasisk lænsepresser – og katte, ikke at forglemme.

Søskendeparret Laura og Lasse er flyttet ind i Højgården, som er et højhus midt i byen. I deres søgen efter nye legekammerater i baggården, forsvinder Lasse pludseligt. Laura indleder en eftersøgning i de sjove gamle bygninger ved siden af højhuset, hvor hun har en stærk formodning om, at Lasse er at finde. I sin søgen støder hun på en møbelbutik med en sjov brandmandssofa, en støvlebutik hvor de har vægstøvler, man kan gå på loftet med. I Kattehuset møder hun legende børn, som alle bor i Højhuset. De har alle lige set Lasse, og Laura fortsætter sin tur rundt. Hun møder udstoppede krokodiller og kængurustylter. Pludselig befinder hun sig ombord på et gammelt skib. Kaptajnen er ikke at se, da han er bange for at blive søsyg! Næste oplevelse er en tur på prærien og derefter befinder hun sig i Afrikas jungle. Tilbage i Kattehuset finder hun Lasse i hulen under jorden sammen med en masse andre børn.

I anledning af Ib Spang Olsens 87 års i 2008 fødselsdag genudgives flere af hans klassiske børnebøger, heriblandt også Kattehuset. Den prisbelønnede bog blev første gang udgivet i 1968.

Den eventyrlige billedbogsfortælling er betagende læsning for store og små. De forskellige skift mellem fantasi og virkelighed er sjove og bidrager til en unik historie, som må siges at være fremtidssynet for den tid, den oprindeligt blev udgivet på. Der er en god sammenhæng mellem tekst og illustration, og valget af den matte farvepalet giver en fin stemning til handlingen og de mange detaljer, der er at finde i billederne.

Kattehuset / [tekst og tegninger af] Ib Spang Olsen. – 3. udgave. – [Kbh.] : Gyldendal, 2008. – [36] sider : alle ill.
Pris: kr. 129,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.