Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Holly Black & Tony DiTerlizzi: Jerntræet

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Holly Black, Tony DiterlizziUdskriv anmeldelsen • 26. august, 2005

Holly Black & Tony DiTerlizzi: JerntræetMallory bortføres, og der er afsløringer i vente i fjerde bind af Spiderwick fortællingerne

Engang bestod Grace-børnenes virkelighed i, at de boede i New York og levede i en rigtig kernefamilie. Denne virkelighed er skiftet ud med en tilværelse på et stort, faldefærdigt engelsk gods. Forældrene er blevet skilt, og i stedet for en fysisk tilstedeværelse af en far har de i stede griffen Byron ude i laden, og kendskabet til en usynlige verden befolket med alskens troldtøj bringer dem tættere og tættere på en ulmende og ond hemmelighed. Den og meget andet afsløres alt sammen i dette fjerde bind af Spiderwick-fortællingerne. Men min mund er lukket med syv segl.

Mallory deltager i et fægtestævne, og resten af familien tager med for at heppe. Mens Mallory konkurrerer, opdager Jared, at han tilsyneladende har endnu en tvilling. En ond én. Jared forsøger at efterforske sagen, og som sædvanlig følges han af uheld, som denne gang resulterer i, at han bortvises fra skolen. Men der er andet og mere at tænke på. Mallory er forsvundet, og tvillingerne drager af sted for at finde hende. Rejsen går dybt ned i jorden til en underjordisk verden befolket af perfektionistiske dværge og deres mekaniske metalvæsener.
Tvillingerne præsenteres også for den onde, onde Mulgarath. Uhyggen nærmer sig sit klimaks, og der ligges op til en storslået afslutning i næste og sidste bind i serien, ”Mulgaraths vrede”.

Spiderwick fortællingerne vil nok bedst fange de yngste og mindst erfarne fantasylæsere. Men alle læsere vil føle sig underholdt af den verden, der foldes ud. Den er efterhånden ikke for sarte sjæle. Det giver fortællingen lidt mere kant, hvilket klæder den.
Forfatteren Holly Black blander behændigt elementer hentet fra det europæiske folkeeventyr med klassisk fantasy. Kampen mellem det gode og det onde har en central plads i historiens plot. Det er genkendeligt, men ikke nødvendigvis forudsigeligt, således synes jeg, at det alligevel lykkedes forfatteren at overraske sin læser.

Holly Black & Tony DiTerlizzi: Jerntræet (Spiderwick-fortællingerne: 4). Oversat af Erik Egholm. Gyldendal, 2004. Forside: Tony DiTerlizzi.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.